AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Ankara, TBMM’deki odasından Karabük Net haber Canlı Yayınına katıldı.

Ergün Başkaya’nın konuğu olan ve Karabük Net Haber’in Facebook, İnstagram ile Youtube Kanalından aynı anda yayınlanan canlı yayında Milletvekili Keskinkılıç, Kardemir’e işçi alımları ile ilgili sert yüklendi.

KARDEMİR A.Ş’nin son 100 işçi alımında tüm sınavları geçerek, mülakata kalan 320 kişinin tamamının da işe alınmasını istediklerini belirten Ali Keskinkılıç, “Kardemir yönetimi istediklerimizi yerine getirmezse gereğini yapar ve mücadelemizi veririz.” Dedi.

Kardemir yönetiminin fabrika içindeki işçi azlığını dikkate almadığını, her gün fazla mesai yapan işçiler olduğunu dile getiren Keskinkılıç “Zaten fazla mesai yapan işçiye ayda 18 Bin liranın üzerinde fazla mesai parası ödeniyor. Bunun yerine yeni çalışanlar alınabilir ve işçilere fazla mesai yapma zorunluluğu getirilmez ve böylece çalışan arkadaşların da dikkat dağılma, iş kazası geçirme olasılığı da ortadan kalkar. Kardemir’de yılsonuna kadar 700-800 kişi emekli olacak. En azından emekli olanlar kadar işçi alımı yapılması gerekir diye düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Uzun yıllar Kardemir içinde çalışan ve sendikalı işçiler kadar ağır işler yapan müteahhit işçilerinin de sendikalı olarak,  Toplu İş Sözleşmesinden Yararlanması gerektiğini de vurgulayan Milletvekili Keskinkılıç “Biz uzun yıllar Kardemir işçisinden farksız bir şekilde fabrika içinde çalışan vagon yükleme, seramik gibi bölümlerde çalışan taşeron işçilerinin de toplu sözleşme kapsamına alınmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

Kardemir’in Karabük’e karşı çok sayıda sorumluluğunu yerine getirdiğini fakat bu işçi alımları başta olmak üzere bazı konuları Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir başta olmak üzere, üst yönetime belirttiklerini, istediklerinin yerine getirilmemesi durumunda ise mücadele vereceklerini belirten Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Kardemir’i biz Karabüklüler kurtardık. Kardemir ve Karabük birbirinden ayrılamaz. Kardemir’in asıl sahibi Karabük’tür. Kardemir yönetimi taleplerimizi dikkate almalı, almazsa mücadelemizi veririz.” Dedi.

Editör: Ergün Başkaya