Alt Manşet

MİLLİ EĞİTİMDE SENE BAŞI TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sene Başı İl Rehberlik Öğretmeni/Psikolojik Danışmanları Toplantısı Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığında gerçekleştirildi.

Abone Ol

Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürümü yanı sıra Şube Müdürleri Abdulbaki İnce ve Emine Karataş, Karabük Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Özkan Özçelik ve Rehberlik Öğretmenleri katıldı.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Valimiz Sayın Mustafa Yavuz'un sizlere selamını ileterek sözlerime başlamak istiyorum.

Karabük'te Eğitimin Başarısı Öğretmenlerimizindir

Karabük eğitim ailesi nitelikli yönetici ve öğretmenleri ile başarılı ve verimli bir süreç yönetmektedir. Eğitim alanında geçtiğimiz yıllarda çok güzel başarılara imza attık. Bu başarılarda öğretmenlerimizin katkısı çok büyük. Bu anlamda hepinize görevlerinizi özverili yaptığınızdan ötürü teşekkür ediyor, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Tüm Öğrencilerimizi Takip Edelim

Bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizi takip altına alalım. Öğrencilerimiz ve aileleri ile görüşmelerimizi kayıt altına almalıyız. Risk grupları üzerinde çalışmalar gerçekleştirelim. Özellikle bağımlılık konusunda öğrencilerimizde gördüğünüz bir durum varsa gerek sınıf öğretmenlerimiz ile gerekse okul idaresiyle muhakkak olayın çözümü için istişarelerde bulunalım. Olayı krize dönüştürmeden risk yönetelim. Şube Öğretmenler Kurulu'na kadar tüm öğrencilerimizi gözlemleyelim ve bir rapor hazırlayalım.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Velivizyon "Ailem" dizilerinin izlenmesi noktasında velilerimizi teşvik edelim.

"Hiçbir engel eğitim almaya engel değildir.' perspektifi ile evde eğitim alan çocuklarımızın gelişimi, hayata en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Sağlık koşulları nedeniyle okullara devam edemeyen ve evlerinde eğitime zorunlu olan öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından evlerinde eğitim vermektedirler. Evde eğitim sistemi, çocuklarımızın gelişmesine ve sosyal hayatın içerisinde olmasına büyük katkı sağlayarak fiziki yönden okullarına gidemeyen çocuklarımıza pek çok fırsatı sunuyor.

Değerli öğretmenlerim çocuklarımızın zihinsel, mizaç, ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim alabilmelerine imkân veren bir sistem oluşturma çalışmaları kapsamında siz Rehberlik öğretmenlerimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Göz aydınlığımız olan öğrencilerimizi, her alanda takiplerini yapmaya büyük önem gösterelim." dedi.