Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Karabük il genelinde 7 ayrı çalıntı motosiklet olayının aydınlatıldığı belirtildi.

Ağustos ayının ikinci yarısında meydana gelen 7 ayrı motor, motosiklet, bisiklet, plaka, motosiklet kaskı ve aksiyon kamerası hırsızlıkları ile ilgili olarak, Emniyet birimleri tarafından yapılan çalışmalarda, 3 olay suçüstü yapılmak suretiyle, diğer olaylar ise yapılan ileri kolluk çalışmalarıyla failleri tespit edilerek, ortaya çıkarıldı.

Olaylarda benzer suçlardan çok sayıda adli sicil kaydı bulanan 7 Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) ve 2 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Ayrıca emniyet ekipleri tarafından durumundan şüphelenilerek durdurulan ve kontrol edilen 3 ayrı motosikletin yapılan kontrolleri sonucunda, 1 motosikletin Yenice, 1 motosikletin Zonguldak Çaycuma ve 1 motosikletin de Bartın Hasankadı ’dan çalıntı oldukları tespit edildi. Konu ile ilgili olarak H.T isimli şahıs, başta hırsızlık konuları olmak üzere 24 suç kaydının olduğu ve S.T isimli Suça Sürüklenen Çocuğun da yine başta motosiklet hırsızlığı olmak üzere 7 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi