Güncel

MOTOSİKLET SAYISI KATLANARAK ARTIYOR

Şehir içi ucuz ulaşımın yeni tercihi motosikletler olan günümüzde, Karabük'te trafiğe kayıtlı motosiklet sayıları katlanarak artıyor.

Abone Ol

Şehiriçi ulaşım mali,yetlerin artamsıyla, Karabük’te trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor.

Karabük il genelinde trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 2024 Yılı Temmuz ayı itibariyle 10 Bin 180 adet olarak açıklandı.

TÜİK Verilerine göre; 2020 Yılında Karabük trafiğine kayıtlı motosiklet sayısı 4 Bin 285 olarak açıklanırken, 2021 yılında kayda değer bir artış yaşanmadı ve bu sayı 4 Bin 994 olarak açıklandı.

2022’de 5 Bin 780 olarak açıklanan motosiklet sayısı, 2023 yılında ciddi bir artış göstererek 7 Bin 702’ye ulaştı.

Son üç yıl içinde Karabük trafiğine kayıtlı motosiklet sayısı katlanarak artarken, bu yılın yarısında ise motosiklet sayısı 10 Bin 180’e ulaştı. Son 3 buçuk yıl içinde Karabük trafiğine kayıtlı motosiklet sayısı yaklaşık yüzde 250 artış gösterdi.

2024 Yılı Temmuz ayı itibariyle Karabük Trafiğine kayıtlı motorlu kara taşıt aracının toplam sayısı 75 Bin 750 olarak açıklanırken, bu sayının 10 Bin 180’ini motosikletler oluşturdu.

Motosiklet Sayısının Daha da Katlanarak Artması Bekleniyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de şehir içi ulaşımın pahalılaşmasından dolayı, halk daha ucuz maliyetlere mal olan motosikletleri tercih etmeye başladı.

Akaryakıt fiyatlarının litresi 45 liraya yakın olduğu günümüzde, şehir içinde daha az yakıt harcayan ya da elektrikli olan motosikletlere yönelen vatandaşlar, fiyat aralığı 20 Bin lira ile 200 Bin lira arası olan motosikletler almayı tercih ediyor.

2025 Yıl sonunda Karabük trafiğinde 15 bini bulması beklenen motosiklet sayısının, bundan sonra  katlanarak artmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Toplumun Her Kesimi Motosiklet tercih Etmeye Başladı

Daha önceki yıllarda özellikle gençlerin tercihi olan motosikletler, şehir içi ulaşım maliyetlerinin geçmiş birkaç yıla nazaran 3’e hatta 4’e katlamasından dolayı şimdilerde ise toplumun her kesimi tarafından tercih edilmeye başlandı.

Kadın ve orta yaş üstü vatandaşların motosiklet sürücülüğü yaptığına trafikte sık sık rastlanırken, bu tür sürücülerin daha da artacağı belirtiliyor.

Trafikte Motosiklet Kazaları Artmaya Başladı

Başta motor kuryeler olmak üzere, motor gücü yüksek olan motosikletler trafikte tehlike oluşturmaya da başladı.

Otomobil, kamyon ve otobüslerin sağından, solundan hızlı geçiş yapan motosiklet kullanıcılarını görmeyen sürücüler tarafından sık sık kazalar yaşanıyor.

Emniyet Trafik ekiplerinin ise motosiklet sürücülerine karşı yaptığı denetim ve uygulamalar ise artarak devam ediyor.