Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, bazı geçmiş yıllar da olduğu gibi bu yıl da Orköy Kredisi ile Safran üreticilerine, Safran Soğanı temininde bulundu.

Orköy Kredisi ile yine bu yıl da 10 Safran üreticisine belirli bir oranı hibe, belirli bir oranı ise 2-3 yıl faizsiz geri ödemeli Safran Soğanı dağıtıldı.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, yaklaşık 200 Bin liralık Safran Soğanını yine Safranbolu’da uzun yıllar üreticilik yapan İsmail Yılmaz ve Cemal Ünal’dan temin ederek, 10 Safran üreticisine dağıttı.   

Orköy Kredisinden yararlanarak, Safran Soğanı alanların çoğunun soğanları Orman İşletme Müdürlüğüne satan İsmail Yılmaz ile Cemal Ünal’ın yakın akrabaları olduğu iddia edildi.

Orköy Kredisinden yararlananların bir çoğunun soyadlarının Ünal ve Yılmaz olması dikkat çekerken, Safranbolu Keten köyündeki diğer Safran üreticilerinin tepkisini çekti.

Keten Köyü Safran Üreticileri “Bu iki şahıs, Safran Soğanlarını Orman İşletme Müdürlüğüne satıyor, Orman İşletme Müdürlüğü de Orköy Kredisi altında bu iki kişinin yakın akrabalarına hatta aynı hane de oturdukları kişilere veriyor. Bizler de istiyoruz ama neden bize verilmiyor?” şeklinde tepkilerini gösteriyorlar.

Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay’ın Safran Soğanı dağıtımını şaibeli görenler “Kendi ailelerine Safran Soğanın parasını devletten alarak veriyorlar. Buna da İşletme Müdürü göz mü yumuyor? Bu nasıl bir düzendir?” iddialarında bulunuyorlar.

Editör: Ergün Başkaya