Güncel

OVACIK İL GENEL MECLİS ÜYESİ HESAP SORDU

MHP Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Muhammer Yağlı, ilçedeki köy yollarının asfaltlanmasında AK Parti'ye verilen oya göre öncelik yapıldığını iddia etti.

Abone Ol

Ovacık’ın MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Muhammer Yağlı, köylerin asfaltlama sezonu başlamasıyla birlikte, Ovacık’taki köy ve grup yollarının asfaltlanmasında adil davranılmadığını iddia eden bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yağlı, köy yolları asfaltlanırken, AK Parti’ye çıkan oy oranına göre öncelik gözetildiğini öne sürerek, sorgulama yaptı.

“Kıymetli Ovacıklı hemşehrilerim. 31 Mart seçimlerinde sizlerin büyük bir desteğiyle il genel meclis üyeliğine seçildim.

Seçim bitti ‘artık Ovacık için ne yapabiliriz, Ovacık’ımızı bir adım ileriye nasıl getirebiliriz’ bunun derdinde olmamız gerekiyor. Ancak Ovacık’ta her şey çok farklı işlemeye devam ediyor.” Diyerek, açıklamasına başlayan Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Muhammer Yağlı, şu açıklamada bulundu;

"Asfalt programımız geçen hafta başlamıştı. Bu hafta da yapılacak olan Ahmetler köyü grup yolu kalmıştı. Bugün ise Soğanlı Köyü’nde asfalt çalışmaları başlamış. Ödenek hibe ile gelmiş. Hibede olsa bu para devletimizin, asli olarak vatandaşlarımızın parasıdır. Asfalt yapılmasın demiyoruz. 42 köyümüz bizim gözümüzde eşittir. Biz ‘o köyden az oy çıktı oraya hizmet yapmayalım, şu köyden çok oy çıktı oraya hizmet yapalım’ derdinde olmayız. Ancak benim haberim dahi olmadan tabiri caiz ise yangından mal kaçırır gibi o bölgeye asfalt yapılması çok büyük yanlışlıktır. Bu işler böyle yürüyemez.

Neden daha aciliyeti olan Çatak, Taşoğlu, Yaka grup yolları yapılmadı? Neden Bölükören köyü yarım bırakıldı? Neden Dökecek, Yürekören, Beydili ana grup yolu eksik yapıldı? Neden Hatipoğlu yolları yapılmadı? Neden bu asfalt Sülük ve mahallelerine atılmadı? Boyalı, Küçüksu Ganibeyler, Çukur köyü ile mahalleleri, Pürçükören, Karakoyunlu mahallesi ve tepe mahallesi beklerken neden oraya asfalt yapılıyor? Neden söz verdiğiniz Şamlar köyüne bu asfalt ikiye bölünüp yapılmadı? Neden Dudaş ve mahalleleri bu asfalttan faydalanmadı? Neden söz verdiğiniz halde Alınca köyünün asfaltı tamamlanmadı? Neden Avlağıkaya, Yığınot ve Yaylacılar köylerini sıralamayı almadık? Neden Boduroğlu, Gökçedüz ve Kavaklar köylerinde 1 metre dahi asfalt yok? Neden Ambarözü çevre köyüne asfalt atılmadı? Ve diğer köylerimiz…

Ovacık’ımızın her köyü hizmet bekliyor. Hiç bir şey eskisi gibi olamaz. Binlerce kişinin verdiği oya saygı gösterin. Ben bu duruma ne rıza gösteririm, ne de razı olurum. Her zaman adaletin peşindeyim.”

Yağlı'nın adeta isyan edercesine yaptığı bu açıklamaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen'in cevaben bir açıklama yapması da bekleniyor.