Güncel

OVACIK'TA GÖRÜLMEMİŞ DEVLET PERSONELİ ALIMI YAPILDI

Ovacık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 'hizmetli' kadrosundan mülakat ile bir kişilik alım yapıldı. 10 aday arasından o bir kişi nasıl belirlendi?

Abone Ol

Karabük’ün Ovacık İlçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ‘Hizmetli’ kadrosunda bir personel alımı yapıldı.

Sınavsız ve sadece mülakat ile yapılan personel alımına müracaat edenler arasından, Ovacık ilçe sınırları içinde ikamet eden ve şartları tutan 10 aday çağırıldı.

Mülakat komisyonunun, adayları ciddi bir sözlü sınava tabi tutması beklenirken, sadece “adın ne, nerede oturuyorsun, ne iş yapıyorsun” gibi sorular sordukları belirtildi.

İşe Alınan Neye Göre Belirlendi?

Ovacık İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bir hizmetli personel alımı için mülakata çağrılan 10 kişiyi hiçbir sözlü sınava tabi tutmadan, aralarından Mustafa Şahin adında bir kişinin komisyon tarafından işe alımına karar verildiği açıklandı.

Yazılı sınavsız, KPSS puanına bakılmaksızın, devlet personeli olma hayali ile uyduruktan bir mülakata giren diğer gençler, haklarının yenildiğini düşünüyorlar.

Ovacık Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü ve birkaç ilçe müdürü tarafından oluşturulan komisyon, işe girme umuduyla mülakata gelen bu 10 gencin arasından hiçbir sözlü sınava tabi tutulmadan o bir kişiyi nasıl belirlediler?

Sadece adları, nerede yaşadıkları ve günlük hayatları ile ilgili sorular ile karşılaşan mülakata giren 10 kişiden, 9’u “Hiç birimize bilgiye dayalı bir soru sorulmadı. Puanlama sistemli sözlü sınava tabi tutulmadık. 10’umuzu bir odanın önüne dizdiler, teker teker odaya çağırdılar ve bir dakika bile sürmeden odadan çıkardılar. 10 dakika sonra da aramızdan Mustafa Şahin isminde bir adayın işe alınmasına komisyon tarafından karar verildiğini açıkladılar.” Diyen diğer genç adaylar “Teknik bir sözlü sınava tabi tutulmadan aramızdan bir kişinin işe alınmasına nasıl karar verdiler anlamıyoruz ama bizlerin umuduyla oynayan hak yiyenlere, hakkımızı helal etmiyoruz. Adil bir kura ile aramızdan bir kişi belirlenseydi daha adaletli olurdu.” Diyorlar.