Özçelik İş Sendikası kurulduğu günden bu yana Karabük’te yetkili en fazla işyeri sayısına ulaştı.

En son Kayıkçı D.Ç’de de Bakanlık tarafından yetkili sendika ilan edilen Özçelik İş Sendikası, bünyesine eklediği son işyeri ile birlikte Karabük il genelinde toplam 16 ayrı işyerinde Toplu İş Sözleşme (TİS) yetkisine sahip oldu.

2021 Ekim ayında yapılan olağan kongrede tek liste ile Karabük Şube Başkanlığına seçilen Kenan Yılmaz, göreve geldiğinde KARDEMİR A.Ş. ve yan şirketleri olan Karçel ile Kardökmak’ta yetkili sendikaydı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, üç yıla yakın bir sürede 13 ayrı özel sektör demir çelik haddelerin de yaptığı sendikal örgütlenme çalışmalarının sonunda yetkili sendika olmayı başardı.

KARDEMİR A.Ş., Karçel ve Kardökmak’ın yanı sıra Mescier, Işık Çelik, Boskay Metal, Çelikray, Rolmak Döküm, Yolbulan D.Ç, Alter D.Ç, Çağçelik, KDÇ, Ve-Ca, Serhat ve Dofer gibi Karabük’te faaliyet gösteren özel demir çelik haddehanelerinde tek sendika olarak Toplu İş Sözleşme yetkisine sahip olan Özçelik İş Sendikası, öte yandan üye sayısını da Karabük’te neredeyse ikiye katladı.

Kardemir ve yan şirketlerinde 3500 üyeye sahip olan Özçelik İş, üç yıl içinde 13 ayrı iş yeri ile birlikte bünyesine 3 Bin’e yakın daha yeni üye kattı.

Karabük’te 1950’lere dayanan Özçelik İş Sendikası, tarihinden bu yana şehirde en güçlü zamanlarını yaşıyor. Bünyesindeki iki bölge başkanlığı, bir bölge temsilciliği ve 12 Şube Başkanlığı bulunan Özçelik İş Sendikasının şu anda yetkiye sahip olduğu en fazla işyeri sayısı olarak Karabük Şubesi gösteriliyor.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ SES GETİRİYOR

Özel sektör hadde çalışanları, son iki yıldır yapılan Toplu İş Sözleşmeleri ile maaşlarını fazlasıyla katlarken, ikramiyeler gibi diğer birçok sendikal haklara da sahip oldular.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın oturduğu Toplu Sözleşme masalarında alınan neticeler, şehirde memnuniyet oluşturdu.

KARDEMİR İŞÇİSİ SABIRSIZLIKLA TOPLU SÖZLEŞMEYİ BEKLİYOR

En son 2022 Ocak ayında yapılan ve iki yılı kapsayan KARDEMİR A.Ş’deki toplu sözleşme süresi bu yıl sona eriyor.

2025’in ilk aylarında başlayacak olan KARDEMİR’deki toplu sözleşmeyi sabırsızlıkla bekleyen işçi, son iki yıldır özel sektör haddelerinde yapılan başarılı Toplu Sözleşmeler sayesinde sendikasına güveniyor.

Editör: Haber Merkezi