Karabük'ün simgesi olan saat kulesinin altında yıllardır atıl kalan alan canlandırılarak açılışı yapıldı.

Açılış töreninde Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Müdürleri, protokol ve vatandaşlar yer aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, "Artık Karabük'ümüz sahipsiz kalmasın." diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün yıllardır atıl durumda olan Karabük'ümüzün simgesi Saat Kulesinin etrafında, 4 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir alanı yeniden şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Saat Kulesi Parkı ailelerimizin, dostlarımızın bir araya geleceği, 120 kişilik oturma alanına sahip bir buluşma noktası olacak. Hafta sonları bizler halkımızın burada kuracağı kahvaltı masalarına ücretsiz çay ikramı vereceğiz. Ayrıca parklarda dışarıdan yiyecek getirmek yasaktır derler ama burada dışarıdan getireceğiniz yiyeceklerin hepsi de serbest olacak.

Buralar onlarca kez yapıldı ama kez sahipsiz kaldı. İstiyoruz ki bundan sonra sahipsiz kalmasın. Karabüklü çocuklar, aileler bu parklarda güzel vakit geçirsin. 

Bu alanı bize tahsis eden, kullanım hakkını veren Kardemir AŞ'de teşekkürlerimi burada arz ediyorum. Karabük'ümüzün sosyal ve kültürel hayatına katkı sunan bu parkı, şehrimizin maneviyatına ve sosyal hayatına ciddi katkı sunacaktır. Belediye olarak Karabük’ümüzü daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için canla başla hizmet etmeye devam edeceğiz. 

4 bin 500 metrekareyi şimdilik inşa etmiş durumdayız. İnşallah hemşehrilerimizi de ihya edeceğiz. Saat Kulesi ve ilave yatırımlarla bu bölümü de kısa sürede hizmetinize sunacağız. Saat Kulesi Parkı Karabük'e hayırlı olsun."

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise, "Bu park benim gençliğimde ve çocukluğumda anılarımızın olduğu bir parktı. Ama geçen zaman için de, o zaman da Karabük'ün tek aile çay bahçesiydi. Uzun bir zaman burası atıl kaldı. Sağ olsun Özkan Çetinkaya Başkanımız burayı tekrar güzelleştirdi ve insanımızla buluşturdu.

Yerel yönetimlerin en temel görevi şudur: şehir, doğa ve insan işlemesini bir araya getirecek projeler geliştirmek. Şehirle doğayı, doğayla insan bir araya getirebilmek, belediyecilikteki başarının esasıdır. Bu işletme şehirde yer almazsa, insanı mutsuz eden bir yapı oluşur veya doğayla çatışan bir şehir meydana gelir.

İşte o yüzden Karabük'teki bütün alanları doğa ve şehir ve insan işlemesiyle buluşturan yeşilliklere, parklara çevirmek zorundayız.  Özkan Başkanımıza da bizi gençliğimize döndürdüğü için bir kere daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, "Daha evvel buranın hangi halde olduğunu hepimiz biliyoruz. Karabük’ümüze böyle bir hizmeti kazandırdık ama başkanımızın da ifade ettiği gibi parkımız arka tarafa doğru devam edecek ve bu hizmetlerin ardı arkası çokça gelecek. Benzer açılışları çokça yapacağız." ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise, "Karabük'teki vatandaşlarımızın yaşam kalitesine, vatandaşlarımıza dokunan hizmetler bu şekilde devam eder diye düşünüyoruz.

Karabük'ün geçmişinde içinde bulunduğumuz bu park, çok kıymetli, vatandaşlarımızın çevre ve doğayla iç içe sosyalleştiği bir ortamdı.

İçinde bulunduğumuz alanın bir başka özelliği daha var. 1937'de Kardemir'in temellerinin atıldığı zamanda, şehircilik anlamında caddesiyle, sokağıyla, parkıyla, sinemasıyla, havuzuyla ve diğer sosyal donatıyla birlikte Karabük'ün ilk planlı mahallelerinden birisi. Bu yüzden bu mahalle, ilk düzenli yer olması nedeniyle Karabük'ün kentleşmesinde ve imarında da ayrı bir öneme sahip.

İnşallah bugünden sonra bu parkta çocuklarımızın cıvıltılarına ve seslerini duyarız. İnşallah ailelerimizi burada piknik yaparken ve sosyal ortamda ihtiyaçlarını giderken buluruz. 

Aslında Karabük'teki caddelerimizde, sokaklarımızda, parklarımızda daha çok aile görmek istiyoruz. Daha çok çocuk seslerini duymak istiyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki; ailenin, çocuk sesinin olduğu, parkta, caddede, sokakta orada yanlış bir şey yapılmaz. Orada yanlış Ve kötülükten uzaklaşılır. Orası güzel bir yaşam ortamı olur. Bu da Karabük'te ilk olsun. Bundan sonra Özkan başkanımızdan bu tür eserlerin devamını, sözünü istiyoruz." dedi.

Açılış, konuşmaların ardından kurdele kesimi ve parkın gezilmesiyle son buldu.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç