Güncel

SAFRANBOLU BEELDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Belediye İş Sendikası ile Safranbolu belediyesi arasında bir süredir görüşmeleri devam eden iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi taraflarca imzalandı.

Abone Ol

Safranbolu Belediyesinde yaklaşık 430 işçiyi kapsayan 2024 Temmuz-2026 Haziran dönemini kapsayan iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) taraflarca imzalanarak, sonuçlandı.

Belediye İş sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin imza altına aldığı iki yıllık TİS anlaşmasında çalışanların maaşlarına %30’luk biz zam artışı yapıldı.

İkinci altı aya denk gelen önümüzdeki Ocak ayında da %20’lik bir artışın öngörüldüğü TİS anlaşmasında Üçüncü ve Dördüncü altı aylık dilimlerde ise belediye işçilerinin maaşlarına enflasyon artışı uygulanacak. Günlük yemek ücretleri de yeniden düzenlenerek, 170 lira yapıldı.

Toplu İş Sözleşmesinden sonra Safranbolu Belediyesinde çalışan sendikalı bir işçinin eline vergi kesintisi hariç ortalama 30 ila 31 bin lira maaş geçmiş olacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “Çalışanlarımızın emeğinin karşılığını vermek için elimizdeki imkanlar dahilinde artışlar yapmaya çalışıyoruz. İnşallah mesai arkadaşlarım da bu maaş artışından memnun kalırlar.” Dedi.

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer ise yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Elif Köse’nin Toplu İş Sözleşme görüşmeleri sürecinde, çalışanlara en yüksek zammı verebilmek için tüm şartları zorladığını ifade ederek, Başkan Köse’ye teşekkür etti ve “Safranbolu Belediye İşçilerine imzaladığımız iki yıllık bu Toplu İş Sözleşmesi hayırlı olsun. Üyelerimizin razı olmadığı Toplu İş Sözleşmelerine imza atmadığımızı bir kere daha hatırlatmak isterim.” Dedi.