Güncel

SAFRANBOLU'DA BÜYÜK ZAFERİN 102. YILI KUTLANDI

Safranbolu'da Büyük Zaferin 102. Yıldönümü kutlandı.

Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümü Safranbolu'da kutlanmaya başladı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı'nın makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ardından, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İlçe Garnizon Komutanı İkm. Albay Hakan Oktay, ve Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygılarını gösterdi.

Kaymakam Yazıcı, tören sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için gönderdiği mesajı katılımcılara okudu. Çelenk sunma törenine Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu Garnizon Komutanı İkm. Albay Hakan Oktay, Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Seda Gedik, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek, oda ve STK temsilcileri, emniyet güçleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından, protokol üyeleri, Safranbolu Tarihi Çarşı'da bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde, Suna Gümüşsoy tarafından hazırlanan ve tüm geliri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağışlanacak olan bez bebek sergisinin açılışını gerçekleştirdi. 

Törenin ikinci bölümü, Safranbolu Şehitliği’ne geçişle devam etti. Protokol üyeleri, burada şehitler için dua etti ve Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı programının ilk bölümü Safranbolu sokaklarında yapılan araç korteji ile son buldu. Türk Bayrakları ile donatılan araçlar, şehrin farklı noktalarından geçerek büyük bir coşku ve bayram havası oluşturdu.