Son günlerde Safranbolu ilçe genelinde yaşanan su kesintileri ile ilgili yaşanan sorunun nedeni ve bu sorunun giderilmesiyle ilgili Safranbolu Belediye Başkanlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Safranbolu ilçe genelinin suyunu karşılayan terfi istasyonlarındaki motorlarda yaşanan arızlar nedeniyle yeni motorlar alınıp takıldığı ve su kesintilerinin sona erdiğini içeren açıklama da şu bilgilere yer verildi;

“11 Temmuz 2024 tarihinde, Safranbolu Babasultan mevkii, TEİAŞ karşısında bulunan içme suyu terfi merkezi Terfi-2 istasyonunda basma hattında bir arıza meydana gelmiştir. Arıza nedeniyle bina içerisinde yer alan 5 adet 160kW gücündeki elektrik motorları su içerisinde kalmıştır. Hemen müdahale edilerek su hattı kesilmiş ve bina içerisindeki su tahliye edilmiştir.

Arızanın kaynağı tespit edilerek gerekli tamirat işlemleri hızlıca gerçekleştirilmiştir. Yapılan tespit ve ölçümler sonucunda, elektrik motorlarının kullanılamaz hale geldiği belirlenmiş ve motorların ivedilikle bobinaj sarımlarının yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Aynı özelliklere sahip Terfi-1 istasyonunda bulunan yedek motorlar sökülerek Terfi-2 istasyonuna bağlanmıştır. Bu sayede 3 adet motor Terfi-1'de, 2 adet motor ise Terfi-2 istasyonunda çalıştırılarak şehrimizin içme suyu temini sağlanmıştır.

Mevsim şartları gereği Safranbolu’nun içme suyu ihtiyacının büyük çoğunluğu Karasu kaynağından karşılanmaktadır. Bu sebeple Terfi-1 ve Terfi-2 istasyonlarındaki motorlar sürekli olarak çalışmaktadır. Terfi-2 merkezindeki çalışan motor sayısını üçe çıkartmak, olası yeni arızalar için yedekleme yapmak ve çalışan motorları dinlendirmek amacıyla arızalı olan 5 adet motorun tamirine hızla devam edilmektedir.

Safranbolu halkının içme suyu temininde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızın gösterdiği anlayış ve sabır için teşekkür eder, gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğimizi belirtiriz."

111-1

Editör: Haber Merkezi