Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulduğu günden bu yana Safranbolu’da hizmet veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Karabük 100. Yıl’daki Üniversite kampüs içine taşınıyor.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi binasında 6 yılı aşkındır bulunan ve bünyesinde 4 Bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun taşınmasının Safranbolu ticaretinde büyük kayıplar yaşatacağı belirtiliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, İlk ve Acil Yardım, Fizyoterapi, Odyometri, Optisyenlik, ve Ortopedik Protez gibi 13 ayrı programda 4 Bin’e yakın öğrenciye eğitim veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yıllar sonra Safranbolu’dan taşınması ile ilçenin aylık ortalama 30 Milyon lira gibi bir ticari kayba uğraması tahmin ediliyor.

Yüksekokulun Safranbolu’dan gitmesiyle 4 Bin öğrenci Karabük 100. Yıl çevresine yerleşecek. Bir taraftan Safranbolu, 4 Bin öğrencinin aylık bıraktığı 30 Milyon lira gibi bir ticari kazanç kaybına uğrarken, bu kazanç Karabük 100. Yıl’a kayacak.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası gibi ilçenin dinamiklerini oluşturan STK’lar, Yüksekokulun ilçeden gitmemesi için Rektör Fatih Kırışık ile ikna görüşmeleri yapıyorlar.

Bu yıl başlayacak olan öğretim döneminde Yüksekokulun, Karabük Üniversitesi Kampüsüne taşınması ile Safranbolu ilçesi yıllık yaklaşık 250 Milyon lira gibi bir ticari kayıp yaşayacak.

SHMYO Öğrencilerinin konaklama, yeme içme ve diğer harcamalarını artık Safranbolu’da yapmayacağından dolayı yaşanacak ticari kayıp ile ilgili ilçe esnafları tepki göstermeye başladılar.

Editör: Haber Merkezi