Güncel

SAFTİD ANADOLUDAKİLER PROJESİNDE YERİNİ ALDI

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği 28 Haziranda Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Anadoludakiler Projesi'ne katıldı.

Abone Ol

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Anadolu'dakiler projesi 28 Haziranda Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Anadoludakiler Projesi'nin tanıtım törenine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı daveti ile Safranbolu’yu temsilen Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, 2.Başkanı Erdinç Sezer ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz katıldı.

Program açılışında gerçekleştirilen sergide Türkiye’den 17 ürün sergilenmeye layık gösterildi. Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen altın bitki Safran'da bu 17 ürün arasında yer almaya hak kazandı.

Safranbolu’nun en büyük safran yetiştiricisi İsmail Yılmaz tarafından safran, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır ve Emine Erdoğan'a takdim edildi.

Proje lansman töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kaçır tarafından Anadoludakiler listesine girmiş olan ürünler ile ilgili açılacak SoGep desteğinin de müjdesi verildi.