Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezi ve tüm mahallelerde sivrisinek larva üreme alanları olan kanallar, rögarlar, aktif ve pasif yeşil alanlar, bataklık, sulak alanlar ve derelerde ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Biyolojik mücadelede dünya üzerinde Similium ile mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan, çevreye herhangi bir zararı olmayan sadece hedef Similium türü üzerinde etkili, aktif maddesi Avrupa Birliği Biyosidal direktifinde (98/8EC) onaylı Bacillus Thuringiensis Israelensis ilacı kullanıldığını belirtildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla başlattığı çevresel ilaçlama sayesinde vatandaşlar yaz aylarını rahat bir şekilde geçirecekleri belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya; “Yapılan ilaçlama çalışmaları ile bu alanda halkımızın şikayetlerini asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün program dahilinde haşere ve sineklere karşı mücadelesi devam etmektedir ” dedi.

Kaynak: Karabük Belediyesi