2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nda uygulanmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan "Spora İlk Adım" protokolü tanıtım toplantıGençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve yöneticileri ve protokol kapsamında yer alan Merkez ilçe ilkokul müdürleri katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan programda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda yıllara göre artış sağlayan başarı grafiğimiz 2023-2024 döneminde 46 başarıyla taçlandırıldı. Yeni eğitim öğretim döneminde yeni başarı hedefimizi 55 olarak belirledik."

Valimiz Sayın Mustafa Yavuz öncülüğünde başlattılan "Eğitim Kenti Karabük" projemizin ve "Spora İlk Adım" protokolünün bu hedefe ulaşmamızda önemli derecede katkı sağlayacağına inanıyorum.

İki Bakanlık arasında imzalanan bu protokol kapsamında öğrencilerimizin her konuda olduğu gibi sporda da hizmete erişebilirliği çok önemli. Bu konuda beden eğitimi derslerimiz dışında da öğrencilerimizin okul sporlarına teşvik edilmesini daha da güçlendireceğiz ve öğrencilerimize güçlü bir dinamizm kazandıracağız.

Göz aydınlığı öğrencilerimizin sadece bilişsel ve akademik becerilerini geliştirmek değil; aynı zamanda her yönden gelişmiş birer birey olma yolunda onları bedensel, fizyolojik, psikolojik, sosyal ve duygusal anlamda desteklemek için de çok sayıda projeyi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürütüyoruz.

Bu anlamda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Coşkun Güven nezdinde tüm yöneticilere ve antrenörlere teşekkür ediyor, "Spora İlk Adım" protokolünün İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Protokol konuşmalarının ardından Spora İlk Adım Proje Tanıtım Sunumunun yapılmasıyla toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi