Kastamonu Üniversitesi Teknokent Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi bünyesinde kurulan Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi’ndeki girişimcilik eğitimlerine devam eden ön kuluçka öğrencileri ve mezunları ile Teknofest’e hazırlık yapan takımların faydalanabileceği prototip atölyesinin açılışı yapıldı. Açılış törenine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, iş insanı Hüseyin Avni Üster ve Tuncay Yılmaz katıldı.
Açılışta konuşan Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, 4 yıl önce ilk firmaları kabul eden Teknokent’in yeni girişimlere ev sahipliği yaptığını belirterek, “Gençler, genç girişimciler ya da fikrini ürüne dönüştürmek isteyen arkadaşlar, o zihinlerindeki teorik çerçeveyi ne yapıp edip bir ürüne elle tutulur, gözle görülebilir dertlerini ifade edebilecekleri bir alete bir ürüne dönüştürmeyi arzu ediyorlar. Bu arzu edilen iş doğru bir mekanla ancak mümkün olabiliyor. Bazı yerlerde fakültelerimiz buna hizmet verebiliyor. Mesela mühendislik fakültemizin içerisinde buna benzer atölyeler var ama girişim fikirleri düşünülen çerçeveye o kadar geniş ki, diğer branşlarda da buna hizmet vermeyi arzu ettik ve içinde bulunduğumuz “To The Future” markasıyla devam eden bizim girişimcilik programımızın prototip atölyesini geliştirdik. Arkadaşlarımız ciddi bir özveriyle bu çalışmayı yürüttüler” dedi.
Konuşmanın ardından Kastamonu Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından kurdele ve pasta kesilmesi ile prototip atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.
Fikirlerin ve tasarımların fiziksel veya dijital modellerini oluşturarak test edilmesine, geliştirilmesine ve iyileştirilmesine imkan tanıyan bir çalışma alanı olarak planlanan Prototip Atölyesi, ürün geliştirme sürecinin önemli bir parçası bu atölye ile özellikle ihtisas odağındaki girişim fikirlerinin ürüne dönüşmeleri sağlanacak.
Prototip atölyesi, yalnızca bir ürünün geliştirilmesine değil aynı zamanda yenilikçi fikirlerin keşfedilmesine, ekipler arası iş birliğinin güçlendirilmesine ve katılımcıların kişisel ve profesyonel becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi’ndeki girişimcilik eğitimlerine devam eden ön kuluçka öğrencileri ve mezunları ile Teknofest’e hazırlık yapan takımlar faydalanabileceği atölyede, 3D yazıcı, 3D pen baskı kalemi, kodlama kiti, lehim istasyonu, lehimleme potası, lehimleme seti, mum/silikon tabancası, ışıklı çizim masası, çelik tekstür seti, hassas terazi, modelaj takımı, kretuar seti, ahşap oyma seti, yuvarlak delik açma seti, taşlama cihazı, havya standı, LCD ekranlı dijital mikroskop, dijital multimetre, inverter kaynak makinası, sanal gerçeklik gözlüğü, 3D tarayıcı, şerit testere makinesi, profil kesme makinesi, lazer mesafe ölçüm cihazı, mengene sistemi, freze makinası gibi araçlar katılımcıların kullanımına sunulacak. Ayrıca prototip atölyesinde girişimci adaylarının ve girişimcilerin Kuluçka Merkezi’nde boş vakitlerini değerlendirirken sosyalleşebilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla sosyal alanlar hazırlandı.