Karabük Bahçeşehir Koleji 2/A sınıfının üç minik ama yüreği kocaman öğrencileri, Kaan Emir Şahin, Ada Özeren ve Burçak Derin Taçyıldız, gezegenin geleceği için kolları sıvadı. Görsel Sanatlar Öğretmenleri Çetin Tekin’in rehberliğinde “Yıldızlar Takımı”nı kurarak School Art Competition Uluslararası Sanat Festivalinde tüm dikkatleri üzerlerine çekti.
SANATLA DÜNYAYI SARSAN ÇIĞLIK!
Resimlerinde sadece renkler değil, bir gezegenin feryadı vardı. Kirletilen denizler, açlıktan ölen deniz canlıları ve göz göre göre yok edilen doğa, onların fırçalarında hayat buldu.
Minik sanatçılar, “Biz çocuklar farkındayız ama çoğu yetişkin hâlâ dünyayı kirletiyor!” diyerek milyonların vicdanına dokundu.
YUNUSLAR AĞLARSA, YILDIZLAR KONUŞUR!
Denizlerin yok oluşuna dikkat çeken eserleri, Türkiye birinciliği ödülüne layık görüldü. Bu başarı, aynı zamanda kasım ayında İspanya’nın Zaragoza şehrinde düzenlenecek uluslararası sergiye katılma hakkı kazanmalarını sağladı. Birincilikleri ile dünyayı korumak için farkındalık yaratmak istediler. “Bu dünya sadece insanların değil, tüm canlıların!” mesajı izleyen herkesin kalbinde derin izler bıraktı.
ÖDÜLDEN DAHA BÜYÜĞÜ: GEZEGENE UMUT!
Kazandıkları başarıyla hem Karabük Bahçeşehir Koleji’nin gururu oldular hem de “küçük yaşta büyük işler başarmanın” en güzel örneğini verdiler.
Ve şimdi onlar soruyor:
Biz dünyayı korumak için buradayız. Peki ya siz? Dünya için iyilik yapmaya var mısınız?