Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Demokrasimizin yereldeki sesi olan muhtarlarımızın, “19 Ekim Muhtarlar Günü” kutlu olsun.

Osmanlı İmparatorluğu’nda başlayan ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu yana, demokrasimizin ve yerel yönetim anlayışımızın en güçlü teminatlarından biri olan muhtarlık müessesesi, toplumumuzun en temel yapı taşlarından biridir.

Bu mukaddes görev; köylerimizin ve mahallelerimizin ruhunu yaşatmak, vatandaşlarımızın sesi olmak adına asırlardır aynı sadakat ve özveriyle ifa edilmektedir.

Vatandaşlarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını ve sorunlarını ilk elden karşılayan, devlet ile halkımız arasında köprü vazifesi gören, fedakâr birer hizmet erbabı olan muhtarlarımız; toplumumuzun güven kaynağı ve devletimizin en yakın elçileridir.

Muhtarlarımızla bir araya gelerek düzenlediğimiz istişare toplantıları, devletimizin yerel yönetim anlayışındaki vizyonunun ve muhtarlarımıza verdiğimiz değerin, en somut göstergelerinden biridir.

Muhtarlarımızın sahadaki gözlem ve deneyimlerinin devlet politikalarına yansıması, daha etkin bir yönetim anlayışının doğmasına ve demokrasimizin tabandan tavana işleyişine katkı sunmaktadır.

Vatandaşlarımızın gönlünde taht kuran bu onurlu görevi yerine getirirken, ülkemizin her köşesinde toplumsal birlik ve beraberliğimizi sağlamadaki katkıları vesilesiyle, tüm muhtarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Kentimizde, toplumsal birlikteliği güçlendiren ve yerel ihtiyaçlara duyarlı hizmet vererek, toplumun dinamiklerini yönlendiren 80 mahalle ve 277 köy muhtarımıza, sorunlarımızı çözme konusundaki kararlılıkları için minnettarız.

Bu vesileyle, muhtarlarımızın özverili çalışmaları ve devletimize olan katkıları için teşekkür ediyor; 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Editör: Özenay Kahriman