Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesi” verilişinin 103. yıl dönümünün ve bu müstesna günün “Gaziler Günü" olarak kutlamanın haklı gururunu, milletçe idrak ediyoruz.

Gazilik; yiğitliğin, cesaretin, vatan sevgisi ve fedakârlığın nişanı, kahramanlığın en ihtişamlı kalesidir.

Türk Milleti'nin bağımsızlık ve egemenlik yolundaki azim ve kararlılığının canlı tanıkları olan gazilerimiz; tarihimizin altın sayfalarında yer alan onurlu kahramanlarımızdır.

Kutlu tarihinin her döneminde, istiklal ve istikbalinin muhafazası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan "Necip Türk Milleti", bağrından çıkardığı şehit ve gazileriyle vatanına olan bağlılığını, kan ve canlarıyla mühürlemiştir. Dün olduğu gibi bugün de, birlik ve beraberlik ruhuyla, bağımsızlığını koruma iradesinden asla ödün vermeyen milletimiz; kahramanlık geleneğini ve milli iradesini her gün tazeleyerek, geleceğe taşıyacaktır. Bugün, güven ve kardeşlik içinde yaşadığımız bu topraklar, şehit ve gazilerimizin bize emanet ettiği kutsal bir mirası ifade etmektedir.

Bu emanetin değerini bilerek, gelecek kuşaklara gurur duyacakları bir Türkiye sunmak, devletimizin en Öncelikli vazifelerinden biridir.
Malazgirt'ten, Çanakkale'ye; İstiklal Savaşı'ndan, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ne kadar "ölürsem şehit, yaşarsam gazi" anlayışıyla, vatanı uğruna canını feda eden kahramanlarımız, milli hafızalarımızda ilelebet yaşamaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize en derin saygı ve şükranlarımla sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Gazi Milletimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun."

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç