Güncel

VERGİLİ, "YAŞANANLAR AFET DEĞİL BECERİKSİZLİKTİR"

Rafet Vergili bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı ve kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Abone Ol

Karabük'ün özellikle 100. Yıl bölgesinde yaşanan sel ve su baskınlarının ardından, Karabük Belediyesinin önceki Başkanı Rafet Vergili, yağmur suyu drenaj projesi başta olmak üzere, yaşanan felaket ile ilgili sorumlu tutulmaya çalışılarak, eleştirilmişti.

Vergili bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı ve kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

"Yaşananlar Sel Felaketi. Doğal Afet Değil, beceriksizliktir." Diyen Vergili, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İki gündür kısa süreli yağışlardan sonra oluşan sel görüntüleri Karabük'te yaşanmaması gereken bir hadisedir. Benim Belediye Başkanlığım dönemimde tüm Karabük'ün yağmur suyu drenaj hattı tamamlanmıştır.

Bu proje Türkiye'de Karabük kadar detaylı hiçbir belediye tarafından gerçekleştirilmemiştir. Ancak yapılan altyapı her yıl bakımlı ve temiz tutulması gereken bir yatırımdır. Yaşanan su baskınlarının tek sebebi yağmur suyu drenaj projesinin temiz tutulmaması veya bazı giderlerin bilinçli olarak kapatılmasından kaynaklıdır.

Görevde olan mevcut yönetim, göreve geldiği günden itibaren, benim dönemimde yapılan yüzlerce eseri eleştirmek yerine yapılmış eserleri temiz ve bakımlı tutup, yapılanları muhafaza edip, bakımlarını yapıp yerinde ve doğru kararlar vererek yönetseler, bu kendilerine 5 sene yeter.

Özellikle İstasyon Caddesi ve Yeşil Mahalle bölgesinde su baskınları yaşanmamıştır. Demek ki bu bölgelerde yapılan drenaj hattı çalışmaları işlevini yapmıştır.

Bundan sonra yapılacak yeni düzenlemeleri yağmur suyu drenajını düşünerek yapsınlar. Örneğin; yapmış olduklar Kardemir kavşağı projesi zamanında tüm uyarılarıma rağmen dinlenmemiş yapılmıştır. Bu açıdan tamamen hatalı bir projedir. O bölgede her yağmur yağdığında sorunlar oluşacak ve kazalar olmaya devam edecektir."