Güncel

WCF AVRUPA VE ASYA ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

Dünya Odalar Federasyonu’nun Avrupa ve Asya zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanı olduğu Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) iklim değişikliği ana temasıyla düzenlediği Avrupa ve Asya zirvesi, 62 ülkeden 800 den fazla iş insanıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Zirvede TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu serbest ve adil ticaretin öncelikleri olduğunu vurguladı. Küresel ticareti ve başta KOBİ’ler olmak üzere işletmeleri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyduklarını, özellikle teknoloji alanında ki son korumacı eğilimler küresel ticaret için riskler oluşturduğunu, Dünya Ticaret Örgütü’nün reforme edilmesi ve işlerlik kazandırılması gerektiğini belirtti. 

Asya ve Avrupa zirvesini, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve TOBB İnşaat Sektör Meclis Üyesi Cengiz Ünal ve Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe’de takip etti.