Güncel

YAVUZ, "YİNE SÖYLÜYORUZ: GEÇİM YOKSA SEÇİM VAR"

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, parti önünde basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, parti önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz'un yanı sıra parti yönetimi, partililer ve vatandaşları katıldı.

Açıklamada, geçtiğimiz günlerde 100. Yıl mahallesinde yaşanan sel felaketi ve kırtasiyelerdeki pahalılığın ele alındı.

Yavuz, "Her yerin bayraklarla dolmasını istediğimiz için 10 bin bayrak dağıttık." diyerek başladığı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir haftalık yaptığımız organizasyonları sizlere belirtmek istiyorum. 

10 bine yakın Türk bayrağı dağıttık Karabüklü hemşehrilerimize. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı kutlamamak için her yerin bayraklarla dolmasını istedik ve bunu da başardığımıza inanıyoruz. Bütün esnaf kardeşlerimiz, bütün Karabüklü hemşehrilerimiz, bayraklarımızı astı. O da bizi onore etti.

1 Eylül'de Dünya Barış Günü'nü Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh sözünü benimseyerek dünyadaki her yerde barışın bir an önce çıkmasını hissettik."

DAHA ÇOK MAĞDUR OLABİLİRİZ

Açıklamasına geçtiğimiz günlerde 100. Yıl mahallesinde meydana gelen sel felaketi ile devam eden Yavuz, 

"Diğer bir konumuz da geçirdiğimiz sel felaketi. Sel felaketinde 100. Yıl tarafında mağdur olan esnaf kardeşlerimize, Karabük halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Belediye Başkanımıza ve 20 iktidar ve iktidar ortaklarına sormak istiyoruz. 100. Yılda mazgalların kapalı ve dolu olduğunu görülüyor. Mazgallar açıldığı zaman yarım saat içerisinde bu olayın düzeldiğini ve trafiğe açıldığını da gördük.

Belediyemizden şöyle bir ricamız olacak: Böyle şeylere dikkat edelim. Eğer dikkat etmezsek, çok mağdur kalacağımız şeyler var. Bunların temizliğinin önden yapılması lazım."

ÖZKAN BAŞKAN DA GEÇİM YOKSA SEÇİM VAR'A DOĞRU GİDİYOR

Uyum döneminin başlaması ve 2024-25 eğitim öğretim yılının başlamasının yaklaşmasıyla eğitim masraflarına da değinen Yavuz, 

"Bir önceki basın toplantımızda 'Geçim Yoksa Seçim Vardır' diyerek bir örnekleme yaptık. Simit çay hesabı yaptık. Emeklinin, asgari ücretlinin geçinemediğini söyledik. 

Şu an okul masrafları ön plana çıktı. Araştırmalarımıza göre, dört beş tane kırtasiyeden aldığımız fiyatlar sonucunda, okul çantası 650 TL ile 3 bin TL arasında. Kalem kutusu 100 TL ile 300 TL arasında. Kalem 200 TL 12 adet, kırmızı kalem 12 adet 200 TL. Kuru boyası, silgisi, kalemtıraşı, defteri..

Defter dediğimiz zaman da; üç tane çizgili, üç tanesi düz. Bir adet müzik defteri ve resim defteri. Makas, yapıştırıcı, pastel boya, sulu boya, sözlük, yazım kılavuzu, fon, karton derken yaklaşık 2 bin TL tutuyor.

Bunların içerisinde eşofman takımı, ayakkabısı, önlüğü, okul forması gibi şeyler dahil değil. Yani bir asgari ücretli, bir emeklinin geçinme şansı kalmıyor.

Belediye Başkanımız birinci sınıflara bir okul seti göndermiş. Burada şunları da unutmayalım: İkinci sınıf, üçüncü sınıf, ortaokul, lise, üniversiteye gidenler ne yapacak?

Ekonominin kötü olduğunu Özkan Çetinkaya Belediye Başkanımız da anlamış olacak ki o da 'Geçim Yoksa Seçim Vardır'a doğru hareket ediyor. Alabilenlerin değil, alamayanların yanında olmalıyız. 

Karabüklü hemşehrilerimize bir daha sesleniyorum: Geçim Yoksa Seçim Var!"