Güncel

YAZIKÖYLÜLER SU VE DOĞALGAZ SORUNUNDAN ÇOK DERTLİ

Safranbolu'nun tarihi ve turistik bir köyü olan Yazıköy halkı su ve doğalgaz sorunlarından bir hayli dertli. Sorunlarına biran önce çözüm bulunmasını istiyorlar.

Abone Ol

Aylardır susuzluk çeken Yazıköy halkı, şimdi kış ayında da doğalgazı evlerinde kullanamama endişesi yaşıyor.

Safranbolu’nun tarihi ve turistik bir köyü olan, aynı zamanda da en kalabalık köylerin başında gelen Yazıköy halkı aylardır susuzluk çektiklerini ve köyün su ihtiyacının bir türlü karşılanamadığını dile getiriyorlar.

Yazıköylü’ler ayrıca köyün yarısında evlerde doğalgaz kullanıldığını, diğer yarısı olan yaklaşık 200 hanenin ise bu kış doğalgaz kullanımı için bürokratik engellerden sorun yaşadıklarını belirtiyorlar.

Karabük Net Haber ekibi Yazıköy halkına mikrofon uzattı ve vatandaşın ağzından sorunları dinledi.

Köy halkının yanı sıra kendisi de Yazıköylü olan Karabük’ün yanınmış siyasetçilerinden, eski milletvekili Mustafa Eren’de köyün sorunlarını dile getirdi.

Yazıköy’deki sorunları dile getiren vatandaşlardan sonra köy Muhtarı Deniz Tüzer de yaşadıkları sorunları Karabük Net Haber mikrofonuna anlattı.

Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer, doğalgaz bekleyen köydeki evler doğalgaz hatlarının çekildiği, kombilerin ve kalorifer peteklerinin de montajlarının yapıldığını ifade etti.

Muhtar Tüzer “Köyde yaklaşık 200 ev doğalgaz tertibatlarını falan yaptılar. Bu kış doğalgaz ile ısınmak için tüm hazırlıklarını yerine getirdiler. Fakat şimdi de Koruma Kurulu çeşitli evrak taleplerinde bulunuyor. Biz Yazıköylüler, Kargaz, İl Özel İdare ve Koruma Kurulu arasında gelip gitmekten usandık. Bu kış evlerde doğalgaz yakamazsak perişan olduk. Çünkü sobalarımızı kaldırdık, odun-kömür almadık. Kışın nasıl ısınacağız bilemiyoruz. Köy halkı bu sorunun çözümünü bekliyor.” Diye konuştu.