Yenice AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Tetik ve iki oğlu köy muhtarı tarafından darp edildi.

Yenice Kayadibi Köyü Muhtarı Sebahattin Karakaya, aynı köyün Kooperatif Başkanı Cavit Karakaya ile AK Parti Yenice İl Genel Melis Üyesi Recep Tetik arasında yaşanan tartışma sonrası çıkan kavgada karşılıklı birbirlerini darp ettiler.

Recep Tetik ile oğulları Onur ve Sezai Tetik hastanede ayakta tedavi görürken, Kayadibi Köyü Muhtarı ve kardeşi ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındılar.

İl Genel Meclis Üyesi Recep Tetik ve oğullarının da tedavilerinin ardından ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Recep Tetik'in 2-3 yıl önce Kayadibi Köyü'ne yakın kurduğu kereste tesisi köye çevre kirliliği zararı verdiği ve fabrika sahası içinden geçen köyün mezarlığına giden yolun kapatıldığı iddiasıyla uzun süredir devam eden tartışma sonunda kavgayla bitti.

Recep Tetik'in sahibi olduğu kereste fabrikasının Kayadibi Köyü'nde rahatsız edici derecede toz ve kirlilik oluşturduğu iddiaları vardı. Bu şikayetleri Kayadibi halkının ve köy muhtarının defalarca kez Kaymakamlık ile ilgili ilçe müdürlüklerine şikayet etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlardı.

Kaymakamlık ve ilgili müdürlüklerin uzun süredir yapılan şikayetlerle ilgili herhangi bir işlem başlatmadığı da ortaya konulan iddialar arasında yer alıyor.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç