Güncel

YENİŞEHİR ÖLÜ ŞEHİR Mİ OLACAK..?

Kardemir A.Ş. Yönetimi, Yenişehir bölgesindeki bakkalından kasabına tüm özel işletmeleri tahliye etmek için ihbarnameler gönderdi.

Abone Ol

KARDEMİR A.Ş Yönetimi, Yenişehir bölgesinde bulunan tüm ticari işletmeleri boşaltmaya çalışıyor.

KARDEMİR’in lojmanlarının da bulunduğu Yenişehir Mahallesindeki büfe, kasap, mini market, düğün salonu ve restoranların işletmecilerine tahliye ihbarnamesi gönderdi.

Aralarında çok uzun yıllardır faaliyette bulunan Şeker’a Kasap, Şapka Büfe, İşçi Lokali (Büyük Kulüp), Hasan Doğan Eğitim, Halı Saha Tesisleri ve Tabipler Lokali gibi hizmet veren tüm ticarethaneleri tahliye etme kararı veren KARDEMİR Yönetimine halk tepkili.

“Yenişehir’i, ölü şehir mi yapmak istiyorlar?” diye soran halk, “Kardemir Yönetiminin amacı ne Yenişehir de bir ekmek alacak yer dahi bırakmayacaklar mı? Karabük’ün en önemli sosyal hayatın olduğu Yenişehir deki bu işletmeler kapatılınca biz nereye gideceğiz. Karabük’ün en eski Kasabından tutunda eğlence mekanlarına kadar tüm bu yerler halkın sosyal yaşantısında önemli yeri var. Hiç birinin kapatılmaması gerekir.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Kardemir’in tahliye ihbarnamesi gönderdiği tüm işletmelerin, bu karara karşı çıktığı ve itirazlarını hukuksal sürece taşıdıkları da öğrenildi.