Karabük Valisi Mustafa Yavuz Başkanlığında, 2024-2025 Yükseköğrenim Eğitim ve Öğretim Yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalacak öğrencilerin rahat ve huzurlu bir yıl geçirmelerini sağlamak amacıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve yurt müdürleri katıldı.

Toplantı, Vali Mustafa Yavuz'un açılış konuşmasının ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven'nin sunumuyla başladı. 

Toplantda; “Yurtların yerleştirme işlemleri, binaların fiziki durumları, özel yurtlar ve pansiyonlar, özel barınma hizmeti veren kurumlar, başvuru sayıları ile yapımı devam eden yurtların durumu, 2024 yılı mevcut binaların bakım ve onarım durumları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerine katılım sayıları ve Gençlik Yaz Okulları'na katılımcı sayıları” ile ilgili konular değerlendirildi. 
Toplantıda ayrıca; 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde, ilimiz merkez ve ilçelerinde, öğrencilerin sorunsuz bir eğitim-öğretim yılı geçirebilmeleri için barınma konusunda alınacak tedbirler de görüşüldü.
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Valimiz Mustafa Yavuz, şu değerlendirmede bulundu; "Üniversite tercih sonuçları 13 Ağustos 2024 Salı günü açıklandı. Karabük Üniversitesi, açıklanan sonuçlara göre %96,6 yerleştirme oranına ulaştı. Bizim amacımız, üniversitemizi tercih eden ve yurt başvurusu yapan tüm öğrencilerimizi yerleştirmek ve hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmamaktır. Bu sebeple, öğrencilerimizin konaklayacağı yurtlar konusunda herhangi bir sorun yaşamamaları için paydaş kurumlarımızla, koordineli bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ilimize gelecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Tüm gençlerimizin bizlere emanet olduğunun bilinci içerisindeyiz."
dedi.
 

Editör: Özenay Kahriman