Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Turhan Sarıcı, Ulusal UMKE Haftası kapsamında Karabük UMKE Sorumlusu Sadık Başkaya ve Karabük UMKE ekiplerini ziyaret etti. Ziyaretlerinde, fedakârca çalışan tüm ekibin 5-11 Ağustos Ulusal UMKE Haftası’nı kutlayan Kara, ekip üyelerine başarılar diledi.

UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri), 1999 yılında meydana gelen büyük depremin ardından kuruldu. Depremde yaşanan can kaybının azaltılması amacıyla 2004 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan UMKE, afet ve olağandışı durumlarda afetzedelere medikal kurtarma hizmeti sunmaktadır. Ekipler, gönüllü sağlık çalışanlarından oluşur ve hem ulusal hem de uluslararası afetlerde profesyonel sağlık desteği sağlar.

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, “Afetlerde ve acil durumlarda, şartlar ne olursa olsun güven veren duruşlarıyla daima yanımızda olan ve vatandaşlarımıza profesyonelce acil sağlık desteği veren UMKE’nin 5-11 Ağustos Ulusal UMKE Haftası’nı kutluyorum,” dedi.

Umke2

Editör: Özenay Kahriman