Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın davetiyle Ankara’ya gelen Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Gassan Ebu Sitte’nin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde verdiği ’Gazze Soykırımı Girişimi: Bir Görgü Tanıdığının Anlattıkları Konferansı’ Karabük Üniversitesi’nde de canlı olarak izlendi.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği savaş suçunu ve yaşananları anlattığı için Schengen Vizesi iptal edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar tarafından Türkiye’ye davet edilen Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Gassan Ebu Sitte, ’Gazze Soykırımı Girişimi: Bir Görgü Tanıdığının Anlattıkları Konferansı’nı Ankara’da gerçekleştirdi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlük Binası’nda düzenlenen konferansa YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Musa Kazım Arıcan ve Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Ghassan Abu Sitta ve öğrenciler katıldı.

Canlı olarak yayınlan konferans Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kudüs Konferans Salonunda akademisyenler ve öğrenciler tarafından da takip edildi.

İsrail’in Gazze kuşatması sırasında Şifa Hastanesi ve El Ehli Hastanesinde 40 gün hekimlik yapan, İsrail’in savaş suçunu ve yaşananları anlattığı için Avrupa’ya girişi engellenen Glasgow Üniversitesi Rektörü Ghassan Abu Sitta, konferansta, süreçte neler yaşadıklarını anlattı.

Editör: Özenay Kahriman