Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Eskipazar Enerjisa’da çalışan 3 Eskipazarlı personelin işten çıkartılmasına tepki gösterdi.

Başkan Serkan Civa, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada ENERJİSA yetkilileri ile bir görüşme yapacağını ve bu görüşme sonrası bir basın açıklaması yapacağını ifade etmişti.

Bugün Enerjisa Genel Müdürlüğü’ne kalabalık bir grup ile giden Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Enerjisa müdürü ve yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında “3 hemşerisinin kişisel husumetler yüzünden işten çıkartıldığını ve haklarını savunmak için burada olduklarını” ifade etti.

Başkan Civa, görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili hemşerilerim, gün birlik olma günü diyerek burada Enerjisa'dan işten çıkarılan kardeşlerimizin hakkını savunmak için toplanmış bulunmaktayız. Enerjisa müdürüyle, yetkilileriyle görüşmemizi sağladık. Gerekli bilgiler aldık. Gerekli uyarılarımızı da yaptık. Fakat ısrarla söylüyorum, Enerjisa bu işi kasıtlı olarak yapmıştır. Kasıtlı olarak bu arkadaşlarımızı bir hafta takibe alıp usulüne uydurarak tazminatsız işten atmıştır.

Biz bütün ilçe olarak, siyasiler olsun, eski başkanlarımız olsun, il genel meclis üyelerimiz olsun. Hepimiz bu işin takipçisiyiz bu işin takibini bırakmayacağız. Yani bu kardeşlerimizi kişisel husumetler yüzünden işten atsan emin olun biz hepimiz bu arkadaşlarımızın gece ikilere üçlere kadar direklere çıkıp çalıştığına şahidiz. 18-19 yıllık emekleri boşa gitmiştir. Kış günü bir ekmekle oynamak bu kadar basit olmaz.

Biz içeride bölge müdürlüğü sorunlarıyla görüştük. Biz derdimizi anlatıyoruz. Adamlar Gülüyor. Emin olun hiçbirinin umurunda değil. Burada insanlar ekmeğinden olmuş, işinden olmuş. Adamlar gayet rahat. Bacak bacak üstüne atmışlar. Bizle kafa geçiyorlar içeride. Biz bu işin takipçisiyiz arkadaşlar. Bırakmayacağız peşini. Ben de bu ülkede yönetici oldum sürece hep beraber izleyip göreceğiz. Hukuksal yönde de devam ediyoruz. Avukatımız var Eskipazarlı. O da davasını açmıştır karşı davaya. Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyorum arkadaşlar.”

Eskipazar Ekonomi Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Emin Aslan’da yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Ben 33 yıllık bürokrasi tecrübeye sahip bir arkadaşınızım. Bugün arkadaşlarımızın iş akdinin feshedilmesiyle ilgili yukarıda çok iyi niyetli bir görüşme sürdürmek istedik ve şunu ifade ettik. Bir ilçe bu kadar kilitlenmiş ve 3 arkadaşının tolere edilmesi ya da suçsuzluğu ya da konunun tekrar incelenmesi, onlara güvenen bir halk olduğu gece gündüz demeden dağ taş demeden Eskipazar'da elektrikli olan problemleri çözen bu arkadaşımıza ahde vefa olarak ilçemiz sahip çıkmıştır. Ancak idare aldığı kararda bize herhangi bir yol gösterici ya da tekrar gözden geçirici bir tutum izlememiştir.

Ben bu konuda arkadaşların biraz tecrübesizliğine yoruyorum ve hukuk yolu başlamıştır. Zaten bu anlamda da bir ara buluculuk müessesesi vardır bizim onlardan talebimiz şu oldu. Arabuluculuk müessesesinde halkın nabzını alın, talepleri alın. Hayır dosyadan uzaklaşmayın ama o insanların bu ilçeye yaptığı hizmetle bunca insanın takdirini kazanmış bu çocuklara da siz de tekrar bir şans, tekrar bir değerlendirme içine girin ve ara buluculuk mekanizmasında bu işi hallet çalışalım diye. Ancak bu konuda gerçekten bir yol katetemedik ve şunu da ifade ettik.

Koskoca Enerjisa gibi bir kuruluşun ilçeyle karşı karşıya gelmesi de çok hoş bir şey olmayacaktır. Kurumsal yapı olarak artık bundan sonrasını hukuk çalışacak. Tabii belediye başkanımız da bir biraz önce açıklama yaptı bizler müşteriyiz. Bizlerin memnuniyeti çok önemli. Bize hizmet veren, bizim direğimize çıkan, bizim kapımıza gelen arkadaşlara eğer bir sıcak kalple bakıyorsak, müessese de bu olaya biraz böyle bakıp kendisini gözden geçirmeli diye düşünüyoruz. Aklı selim olarak bundan sonrasını artık şehirde değerlendirip hukuk yolunda tabii ki yol alıp problemi çözmeye çalışacağız. Son söz arkadaşlarımızın bugün süreci daha iyi yönetmesini beklerdim. Ama bu başarıyı sağlayamadılar.”

Editör: Özenay Kahriman