Alt Manşet

BAŞKAN SÖZEN'DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESSAJI

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı.

Abone Ol

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sözen mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 102. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde Vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını 30 Ağustos 1922’de ispat etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”