KARDEMİR VE İŞÇİ ALIMLARI

KARDEMİR A.Ş. 100 İşçi alımı yapacağını açıkladı ve İş Kur Karabük İl Müdürlüğüne müracaatlar başladı.

Daha ilk günde Bin’in üzerinde başvuru oldu.

Sanırız başvuruların sayısı iki bini geçecek gibi görünüyor.

KARDEMİR’in her an işçi alımı yapması bekleniyordu ama bu kadar az sayıda işçi alımı yapacakları beklentilerin dışındaydı.

Bir bilgiye göre ise şirketin 100’er kişilik gruplar halinde çok sayıda işçi alımı yapacağı ifade ediliyor.

Tabi bu bilgi şirket yönetiminin teyidine muhtaç diyelim.

Zaten fabrikada şu an ihtiyaç duyulan işçi sayısının da çok çok daha fazla olduğu birçok kesimler tarafından ifade ediliyor.

Öte yandan, KARDEMİR uzun yıllardır her işçi alımında Karabük’te bir-iki yıl ikamet etme şartı koyardı, fakat bu sefer bu şartın kaldırıldığını gördük.

Yine, işçi alımlarında meslek liselerinin çeşitli bölümlerinden mezun olma şartı koyardı ve bu sefer bu şarttaki yelpazenin daha da genişletildiğini gördük.

Kısacası, KARDEMİR’in değil Yüz, Bin işçi alımı yaparsa ancak bünyesindeki çalışan sayının eksikliğini giderir diye düşünüyoruz.

-------------OooO-------------

KAMU PERSONELİ VALİ’YE ABA ALTINDAN SOPA MI GÖSTERİYOR

Bir süredir şehrin huzurunu kaçıran, ona buna açık tehditler savuran bir zat var.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Karabük İl Müdürlüğünde işçi olarak çalışan Talat Atay ismindeki bu zat, aynı zamanda yerel basın faaliyetlerinde bulunmaya çalışıyor.

Açtığı internet haber siteleri ve sosyal medya sayfaları ile gazetecilik meslek etiği ve kuralları dışında hareket eden bu şahsı yerel basın günlerdir, “kamu personeli mi, gazeteci mi” diye sorguluyor.

Devletten maaş alan bir kamu personelinin gazetecilik faaliyeti yapamayacağını yine günlerdir söylüyoruz.

Bunu AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin’e, Ali Keskinkılıç’a, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a ve Vali Mustafa Yavuz’a ısrarla ifade ediyoruz.

Bu şahıs, kendisi ile ilgili çemberin daraldığını artık görmüş olmalı ki, şimdi de Vali’ye aba altından sopa gösteriyor.

AK Parti’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları olan 14 Ağustos’tan bir gün sonra Vali Mustafa Yavuz’un CHP’li Safranbolu Belediyesini ziyaret ettiğini ve bu ziyaretin de önümüzdeki genel seçimlerde CHP’nin iktidara gelme ihtimaline karşın verilen bir mesaj olduğunu ifade eden bu aklı evvel kamu personeli, yine küçük aklı ile kendini sağlama almayı hedefliyor.

Kısa aklı ile Vali’ye diyor ki; “Bak benimle uğraşma, bu konuları gündeme getiririm.” Diyor güya.

Eh, kendisi kamuda çalışırken Valileri böyle itham etmeye alışık nede olsa.

Bir önceki Vali’de resmi sosyal medya hesaplarından bahar bayramı görseli paylaştığında “CHP’nin 2018 Genel Seçimlerindeki ‘Martın sonu bahar’ sloganını gündeme getirerek, CHP’ye destek mesajı mı veriliyor?” diye yazmıştı.

Ne yazık ki koskoca devletin Karabük Valiliği endişelenip o ‘bahar geldi’ görselini silmişti.

Yine diyoruz…

Yine diyoruz…

Devletten maaşını alan, sigorta primini devlete ödeten, Karabük yerel basının gelir pastasına ortak olmasın.     

Sadece gazetecilik mesleği ile geçimini sağlayan yerel basın kuruluşlarına ve mensuplarına bu haksızlıktır.

‘Gazeteciyim’ diyerek, ona buna kudurmuşçasına saldırması, insanları ve kurumları tehdit etmesinin sonucunda yine yerel basın zarar görüyor.  

Sayın Vali başta olmak üzere siyasi iradeler de dahil, buradan bir kez daha sesleniyoruz.

Kamudan maaş alan devlet personelleri basın faaliyetleri içinde olamaz.

Bu zat, ya tüm basın faaliyetlerine son verecek, ya da kamu kurumundan istifa ederek Karabük Yerel Basının içine girecek.

Küresel Gazeteciler Konsey Üyesi olduğuna dair kartını sosyal medyasında paylaşan bu zatın yine herkesi kandırdığını ve yanılttığını da buradan paylaşmak isteriz. Bu şahsın 04.06.2024 tarihinde KGK Üyeliği sonlandırılmıştır.

Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da yalan söyleyerek, algı oluşturmaya ve kendisine basın mensubu statüsü kazanmaya çalışıyor.

Bakalım şimdi Kamu Düzeni adına Sayın Vali ne yapacak?

Gereğini mi yapacak, yoksa izlemeye devam mı edecek?