Alt Manşet

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR AKBAŞ ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  öğretmenler ile bir araya geldi.

Abone Ol

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Mimar Sinan Ortaokulu ve Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenler ile bir araya geldi.

"Öğretmen Buluşmaları" kapsamında öğretmenler odasını ziyaret eden Akbaş,  eğitimin niteliğini daha da artırmak, öğretmenlerimizin sorunlarını ve önerilerini daha hızlı çözüme ulaştırmak amacıyla"  İstişare Toplantısı" gerçekleştirdi. 

Konuşmasına Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Yusuf Tekin'in selamlarını öğretmenlerimize iletmesiyle başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Bakanlığın yürüttüğü eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere 81 ilin millî eğitim müdürüyle 21 Eylül 2024 tarihinde İstanbul'da bir araya geldiğini ifade ederek gerçekleştirilen toplantıda alınan kararları öğretmenler ile paylaştı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" nin büyük bir hassasiyetle uygulanması konusunun üzerinde duran Akbaş, " Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği çerçevesinde, okullarda köklü değişiklikler yapılmış ve yeni müfredat ile birlikte "Öğrenci Merkezli" ve "Beceri Odaklı" yaklaşım benimsenmiştir. Bu kapsamda, okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda süreç odaklı ölçme uygulamaları devreye alınmıştır. Artık öğretmenlerin, öğrencilerinin gelişimini "Tanılayıcı, Biçimlendirici ve Düzey Belirleyici Yöntemler"le takip etmesi sağlanacaktır.

Bu kapsamda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamalarına ilişkin yaz döneminde Bakanlık koordinesinde eğitici eğitimi, müdürlük koordinesinde mesleki çalışma döneminde ilgili branş öğretmenler ile eğitimler verildi.

Bu eğitimler, Eğitim Kenti Karabük'ün eğitim alanındaki öncülüğünü daha da pekiştirecek, öğretim süreçlerinin sürekli olarak iyileştirilmesi ve Karabük'te Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde yer alan hedeflere ulaşılmak üzere önemli bir adım olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Eğitim Kenti Karabük Projesine de değinen Akbaş, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda 8 alt başlıkta toplanan projenin okullar bazında başarılı bir şekilde uygulandığını, öğretmenlerin projeyi sahiplendiğini dile getirerek, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nda aynı özveriyle Eğitim Kenti Karabük Projemizi sahiplenelim. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de başarılarımız devam ediyor. Eğitim Kenti Karabük Projemiz' le de çeşitli etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizi her yönden geliştirmek, ilimizin başarısını daha da artırmak amacıyla bu tür etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasının sonunda Akbaş, " Haftalık okul ziyaretlerimiz de devam ediyor. Öğretmenler odası buluşmalarımıza devam edeceğiz. Öğretmenler Odası buluşmalarımız ile sahanın nabzını tutuyor ve ortak akıl ile hareket ediyoruz. Öğretmelerimizin eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında fikirlerini dinlemek istiyoruz. Siz değerli öğretmenlerimiz sürekli olarak sahada bulunarak öğrencilerimizle iç içesiniz. Eksik olunan noktaları birinci olarak sizler gözlemliyorsunuz. Sizden gelen talepler doğrultusunda bu eksiklikleri kapatmaya çalışıyoruz. Her cuma saat 16.00 ' da Müdürlüğümüzde öğretmenlerimiz ile buluşmalar yapıyoruz." sözlerine yerdi.

Değerlendirmesinin sonunda Akbaş, öğretmenlerin istek, talep ve sorunlarını dinleyerek çalışmalarında başarılar diledi.