Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük’ün İl oluşunun 29. Yılı dolasıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, şu ifadelere yer verdi;

“6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmî Gazete ‘de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’nin 78. İli olan Karabük’ün il oluşunun 29. yılı kutlu olsun.

Sanayi, ticaret ve orman ürünleri bakımından yöre ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Karabük, UNESCO tarafından dünya kültür miras listesine alınan, Türk Kent kültürünün eşsiz örneklerini bir bütün halinde günümüze kadar taşıyan, açık hava müzesi konumundaki Safranbolu, geçmiş dönem medeniyetlerinin önemli yerleşim merkezlerini bünyesinde barındırmıştır. Eflani ve Eskipazar ilçeleri İslam öncesi medeniyetlerden günümüze önemli tarihi kalıntılar taşıyan yerleşim birimleridir. 

Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, eşsiz doğal güzelliklere de sahip olan Karabük; Yenice ilçesindeki ormanları ve orman denizi ile Dünya Çapında bir üne sahiptir. Ovacık ilçemizde ağırlıklı olmak üzere ilin geneline yayılmış yaylaları, mağaraları, kanyonları, doğal göl ve göletleri ile turizmde fazla tanınmamış farklı bir yurt köşesidir.

Her geçen gün biraz daha büyüyen gelişen, geleceği aydınlık, bir kentin insanları olarak Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını teneffüs ettiğimiz Cumhuriyet Kenti Karabük’ümüzün il oluşunun 29. yıldönümünü kutluyor, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, Karabüklü hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç