Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesi’ faaliyetleri çerçevesinde yürütülen istihbarı ve saha faaliyetleri sonucu üç ayrı operasyon yapıldı. 

Birinci operasyonda; Karabük merkezde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen A.O.K isimli şahsın polis tarafından yapılan üst aramasında; 13 adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirildi.

İkinci operasyonda; Karabük merkezde yapılan çalışmalarda İ.C.G isimli şahsın üzerinde yapılan aramada; Daralı ağırlığı 17,42 gram Sentetik Kannabinoid (BONZAİ) maddesi ele geçirildi.

Ve üçüncü operasyonda, Yine Karabük merkezde yapılan çalışmalarda A.A isimli şahsın üzerinde yapılan aramada; 5 adet Sentetik ecza (Galara) maddesi, ele geçirildi.

Her üç ayrı olayda yakalanarak gözaltına alınan şahıslar hakkında ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak’ (TCK-191) suçundan adli işlem tesis edildi. 

Ayrıca yapılan çalışmalarda ve denetimlerde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile ortak yapılan çalışmalar sonucunda; Hakkında “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan kesinleşmiş (2) yıl (6) ay hapis cezası ile yakalama emri bulunan B.B. isimli şahıs ve Hakkında “Kendi Kullanımı İçin İhtiyaç Duyduğu Esrarı Elde Etmek Amacıyla Kenevir Ekimi Yapmak" suçundan kesinleşmiş 6000 lira adli para cezası ile yakalama emri bulunan Y.G. isimli şahıs yakalanarak, gerekli işlemler için adli makamlara sevk edildi. 

Asayiş bülteni ile bu bilgileri kamuoyu ile paylaşan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Karabük Halkını, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizi uyuşturucu madde ve türevlerinin zararlarından korumak, her türlü suçu olmadan önlemek için siz kıymetli hemşerilerimizin de destekleri ile Karabük İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız hız kesmeden, büyük bir dikkat, duyarlılık ve özveri ile devam edecektir.” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)