Karabük Kalkınma ve Dayanışma Derneği (KARDER), basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Büyük Kulüp’de düzenlenen kahvaltıda, basın mensuplarına KARDER’in yeni yönetim kurulu tanıtılarak dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
KARDER Başkanı Murat Gül “Biz bu dernek çatısı altında bütün ilçelerimizi bir arada toplamak istiyoruz” diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Karabük Kalkınma ve Dayanışma Derneği. Yani Karabüklüler derneği değil. Buradaki esas amacımız şu. Karabük'ün kanser bir problemi var. Bölgeselleşme şu anda Karabük'ümüzü kavrulmuş. Bitirmek üzere. Biz bu dernek çatısı altında bütün ilçelerimizi bir arada toplamak istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle basın desteğiyle, halkımızın, büyüklerimizin desteğiyle artık Karabük'ün bir çatı altında birlik ve beraberlik olması, bir güç olması gerekiyor. Bu yüzden KARDER sen oralısın, sen buralısın demeden KARDER'imize üye olmaya, birlik olmaya, Karabük halkı için gençler için bir olmaya davet ediyoruz. KARDER, 1999 yılında kurulmuş Karabük'ün en eski, en büyük derneğidir. KARRDER, Karabük Üniversitemiz başta olmak üzere temellerini atmış bununla ilgili bütün yatırımlar için bütün mercilere başvurmuş. Karabük'ün temelini oluşturmuş derneğimizdir. Karabük'ün en büyük sosyal etkinliklerinde sıkıntı var. Halkımız yeri geldi eğlence mekanlarında veyahut da eğlence sosyal aktivitelerini yapamadı. Derneğimiz bundan önce Aladağ şenliklerimiz yaptı. Halkımızı bir araya getirdi. Yüzünde bir tebessüm oluşturdu. Bununla beraber 37 tane köyümüzü bir araya getirdi. Köyler arası, gençlerimiz arası turnuvalar yapıldı. Bunlar Karabük'ümüz için güzel gelişmelerdi. Biz bundan sonra yeni, güçlü bir yönetimimiz var. Allah izin verirse bu birlik ve beraberliği tekrar bir araya getireceğiz.
Bizim amacımız Karabük ve Karabüklüyü bir tutmak. Yani bizim bölgeselleşmeyi artık iptal etmemiz lazım. Karabük'ten yok etmemiz lazım. Benim hanımım Yeniceli ama biz dışarı çıktığımızda diyoruz ki ya sen Yeniceli'sin sen Eskipazarlısın sen Ovacıklısın gibi veyahut da sen Safranbolulusun gibi Karabük bölünüyor. Karabüklü Karabük'te söz sahibi olmuyor. Bizim bunu artık ortadan yok etmemiz gerekiyor. Yani bir şekilde artık yönetimimizle bütün Karabük'le abilerimle, eski başkanlarımla, Eskipazarlılarla, Yenicelilerle, Eflanilerle bütün ilçelerimizde bizim KARDER'i bir tutmamız, birlik tutmamız, güçlü tutmamız gerekiyor. Karabüklü artık güçlü olması gerekiyor. Yarın 10 Kasım Atamızın vefat Yıl dönümü. Atamızı da buradan minnet ve saygıyla anıyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.”
KARDER İkinci Başkanı Ali Özer’de kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“KARDER 1999 yılında kuruldu kuruluşunda ben de vardım. İkinci başkan olarak sağ olsunlar, yönetim kurulu üyeleri beni uygun gördüler. Cenabı Allah bize bu hizmeti yapmayı da nasip etti. KARDER, kuruluş amacı, Karabük'ün büyümesiyle ilgiliydi. Her zaman için bu örnek olarak. Benim başkanlığımda tüm sivil toplum örgütlerini bir araya getirdik. Vakfın önderliğinde bir araya geldik. Karabük'te fakülte var. Zonguldak'a bağlıyız ama Karabük'e, Zonguldak'tan para gelmiyor o dönemde. Yatırım gelmiyor. Ne yapabiliriz? Bunları konuşuyoruz. Arkadaşlar, ben bu toplantımı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize başarılar sunarım.”
KARDER Eski Başkanlarından olan Tuncay Özcan’da “Karabük adına bir şeyler yapmamızı arzu ediyorum” diyerek konuşmasında şu sözlere yer verdi;
“Nacizane ben de iki dönem yönetim kurulu başkanlığı yaptım genç yaşta kıymetli büyüklerim kendileri uygun gördüler. Bu aldığımız bayrağı ileriye taşıma gayretinde olduk. Şimdi bu salonda kahvaltı yapınca konuda KARDER olunca aklıma ilk gelen Cumhuriyet balosu. Bu salonda Cumhuriyet balosunu yapmak KARDER'e kaldı. Biz yaptık, yani bunlar bir kentte bir vilayete işte Cumhuriyet hepimizin kıymetli bir değeri. Olması gereken ama işe sahip çıkan yok. Geçen arşivi karıştırırken buradaki resimleri gördüm. İçimizde olanlar rahmetli olmuşlar. Eski bürokratlar, valilerimiz, siyasi dolayısıyla burada bir Cumhuriyet balosu yapmıştık. Çok da güzel bir baloydu. Aladağ Şenlikleri hakikaten Karabük için bir değer oldu. Yani Aladağ Şenlikleri artık herkes için oldu. Mesela biz yapmak için o şenlik yaptığımız alanı düzenlemeye çalışırken bugün şimdi tüm Karabük halkının nefes aldığı piknik yaptığı, çocuklarıyla oynadığı bol oksijen aldığı bir piknik alanına döndü. O gün o şenlikler için, o alanı hazırlarken biz temeller o gün atıldı. Biz bunu yaparken orada ne tuvalet vardı, ne lavabo vardı, ne kamelya vardı, ne mangal yeri vardı, ne abdest alacak, namaz kılacak bir yer vardı. Hiçbiri yoktu. Ama bugün ne oldu? Karabük Aladağ Şenlikleri sayesinde orada kıymetli bir tesis kazandı.
Aladağ şenliklerinde biz 17 bin kişi Bakın çok ciddi bir rakam. Stadyumu gözünüzün önüne getirin. Yani bu kadar insanı bir araya getirmek, bir o insanları bir pazar günü mutlu etmek çok kıymetli. Karabük'ün sorunlarının gündemlerinin artık geçmişin değil geleceğin konuşulduğu, toplantıların yapılmasını ve sonuçta ortaya çıkan görüşle ilgili de hep beraber bir kamuoyu oluşturarak Karabük adına bir şeyler yapmamızı arzu ediyorum umuyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” Dedi.