Kask Kafalılar Motosiklet Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen KASKFEST, 3 gün süren dolu dolu etkinliklerle son buldu. Motosiklet tutkunları, konserler, yarışmalar ve çekilişlerle unutulmaz anlar yaşadı.

Beştepeler Piknik alanında 3 gün süren festivale çeşitli illerden gelenlerle birlikte Bin kişiden fazla katılım sağlandı. 

İlk gün festival ateşinin yakılmasıyla başlayan KASKFEST, motor tutkunları için Nihat Söygün’ün moderatörlüğünde “Motosikletler Kullanımı ve Sürüş Eğitimi” üzerine düzenlenen söyleşi sonrası Burak Uzunkara konseriyle son buldu. 

İkinci gün aralarında Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu'nun da bulduğu kortej sürüşü gerçekleştirildi. Çok sayıda motor tutkununun katıldığı kortej, Beştepeler Mesire ve Kamp alanından başlayarak, Karabük Merkez üzerinden festival alanında son buldu.

FESTİVAL ALANI DOLDU TAŞTI

Çok sayıda ilden katılımın sağlandığı muhteşem festivalde ikinci gün alan doldu taştı. Adeta çadırlardan ve motorlardan geçilecek yerin kalmadığı etkinlikte memnun kalmayan olmadı.

Portre çizimi etkinlikleri ve çocuklara pamuk şeker ikram eden resim, el sanatları ve çeşitli etkinliklerle renklendi. düzenlenen yarışmaların ardından kazananlara ödülleri verildi. Akşam Safran Express’in konseri ile alandaki herkes festivalin ruhunu tüm coşkuyla yaşadı. Akşam yayınlanan Türkiye-Hollanda milli maçı da yüzlerce kişinin seyirciliğinde dev ekranda izlendi.

Çorba, simit gibi ikramlarında bulunduğu Festival’de kampçıları ve motor tutkunlarını mutlu edecek her türlü şey düşünüldü.

İkinci gün gece yarısı başlayan büyük çekilişte yüzlerce hediye dağıtılırken, bilet alan herkes Arora Marka 125 cc'lik motosiklet çekilişi için nefeslerini tuttu. Büyük çekilişin kazananı Kastamonu Motosiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinden Serkan Şakir Özbay’a oldu.

KROS YARIŞLARI NEFES KESTİ

Üçüncü gün sabahı Safranbolu simidi dağıtımı ile başladı. Sefa Tulumoğlu Kros Yarışları ile devam etti. Düzenlenen kros yarışlarını geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve Kask Kafalılar Motosiklet Derneği üyesi olan kardeşleri Sefa Tulumoğlu adına gerçekleştirdiler. İçlerinde profesyonel yarışmacıların bulunduğu yarışlarda nefesleri kesecek anlara şahit olundu. Kazananlara ödüllerinin takdim edilmesinden sonra alan temizliği ile festival son buldu. 

Kask Kafalılar Dernek Başkanı Umut Kahriman, Karabük’ün böyle etkinliklere ihtiyacı olduğunu belirterek “Başta Ana Sponsorumuz RS Motor Sahibi Resul Erdoğan beye, günlerdir kan ter içinde koşturan tüm dernek yönetimine, üyelerimize ve bize destek olan, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu muhteşem etkinlikte bizi yalnız bırakmayan tüm motor tutkunu kardeşlerime ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.” Dedi.

Kaskfest 14

Kaskfest 13Kaskfest 12Kaskfest 11Kaskfest 10Kaskfest 9Kaskfest 8Kaskfest 7Kaskfest 6Kaskfest 5Kaskfest 4Kaskfest 3Kaskfest 2

Editör: Özenay Kahriman