Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Karabük TSO’nun Temmuz ayı içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Yaptığı basın açıklamasıyla detaylı bilgi ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Çarpraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

4 Temmuz tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle” 2021-2027 IPARD Programı Bilgilendirme Toplantısı” KTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. IPARD desteklerinin anlatıldığı toplantıya katılımlarından ötürü TKDK ofisimize ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.

10 Temmuz tarihinde, Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına KTSO olarak katıldık. İlimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyon gerektiren hususları tespit etmek, yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak adına bu toplantıları KTSO olarak çok önemsiyoruz.

11 Temmuz tarihinde, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 62. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurula Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sn. Mehmet Kemal Bozay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Sn. Tamer Kıran, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkan Yardımcısı Sn. İrfan Özhamaratlı, ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı olarak delegelerle birlikte katıldık. İKV yönetiminde bir kez daha bize bu göreve layık gören, güvenen ve destek veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu beye, İKV ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Sn. Ayhan Zeytinoğlu beye, yönetim kuruluna ve delegelere bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

18 Temmuz tarihinde, İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması; istihdamı koruyucu, geliştirici stratejiler ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına KTSO olarak katıldık. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik uygulanan işgücü yetiştirme programları, İŞKUR aracılığıyla verilen danışmanlık hizmetleri, işgücü talebinde bulunan işverenler ile iş arayanlar en doğru şekilde eleştirilmesi gibi konularda görüşmelere yaptık.

22 Temmuz tarihinde, Oda/ Borsa Başkanları; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında, İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya ile buluştu. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldık. Ülkemizin, bölgemizin, şehrimizin sorunları hakkında istişare de bulunma fırsatı yakaladık. İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya’ya ve ekibine, verdikleri aydınlatıcı bilgiler, iş dünyasının huzuru ve güveni için sundukları katkılar ve bizleri dinleyerek istişarede bulundukları için şükranlarımızı arz ediyoruz.

25 Temmuz tarihindeki Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2024 yılı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına katıldık. Önceki dönemlerde yapılan çalışmalar, devam eden projeler ve faaliyetler ile gelecek aylarda planlanan çalışmalara ilişkin gündemleri değerlendirdik. 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Karabük olarak iki projemiz onaylandı. KTSO olarak, “Kadınların ve Gençlerin Dış Ticaret ve Gümrük Yönetimi Konusunda Uzmanlaştırılması Eğitimi” projemizin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edilip, sözleşmesinin imzalanmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu önemli adım, ilimizdeki kadın ve gençlerin dış ticaret ve gümrük yönetimi konularında uzmanlaşmasına katkı sağlayacak ve bölgesel kalkınmamıza destek olacaktır. Ayrıca Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin ‘’Yaşanabilir Karabük İçin Bir Adım At’’ başlıklı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı projesinin de kabul edilerek imzalanmış olmasından dolayı kendilerini tebrik ediyor, iki projenin de ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm bu süreçte emeği geçen herkese, özellikle BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Sn. Mustafa Yavuz’a ve BAKKA yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

30 Temmuz tarihinde, Türk Devletleri Teşkilatı Ticaret fuarı üyelerini, Türk Ticaret Fuarı Organizatörlerini, Türk Devletleri Teşkilatı – Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Kadın girişimciler kurulu üyelerini odamızda ağırladık. Karabük ve çevre illerde ki ticaretin gelişimi için atılabilecek adımlar ve iş birlikleri hakkında istişarede bulunduk. Görüşmenin ardından heyet basın mensupları ile bir araya geldi. Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Uluslararası Avukat Aygün Aliyeva, toplantıda yaptığı açıklamada; Kasım ayında düzenlenecek olan Türk Ticaret Fuarı hakkında bilgi verdi. Aliyeva, gerçekleştirilecek olan fuardaki amacın Türk devletleri arasındaki iş birliklerini kolaylaştırmak ve güçlendirmek olduğunu açıkladı. Türk Ticaret Fuarı’nın Türk devletleri arasındaki iş birliklerini teşvik etme ve ticaret ağlarını güçlendirme amacıyla büyük bir öneme sahip olduğunu, fuarın duyurulması ve katılımı anlamında büyük hassasiyet göstereceğimizi belirtmek isterim. Nazik ziyaretleri için Türk Devletleri Teşkilatı Ticaret fuarı üyelerine ve organizasyon için katkı veren Karabüklü hemşerimiz, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Ticaret Fuarı Koordinatörü Sayın Mert Yardibi’ne teşekkür ediyoruz.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) 2. Meslek Komite üyelerini (Haddeciler) ve 3.Meslek Komite üyelerini (Demir Tüccarları) ve Kardemir Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan, Genel Müdür Yardımcıları ve beraberindeki heyeti odamızda istişare toplantısında bir araya getirdik. Demir Çelik sektörünün güncel durumu ve gelişmeler, karşılaşılan zorluklar ve iş birliği fırsatları ele alındı. Hammadde fiyatları, enerji maliyetleri ve rekabet gibi konular, talepler ve beklentiler konuşuldu. KTSO çatısı altında bu fırsatı sağlayan ve kıymetli katkılarını sunan, başta Kardemir Genel Müdürü Sayın Dursun Ali Yaşacan’a, Genel Müdür Yardımcılarına ve istişare toplantısına katılan üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sözlerime son verirken, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda, bizlere destek veren, saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarıma, değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve oda personelimize teşekkür etmek istiyorum. Yine her türlü çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Valimiz Sayın Mustafa Yavuz Bey’e, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, tüm protokolümüze, daire müdürlerimize, sivil toplum kuruluş temsilcilerine ve Karabük kamuoyuna teşekkür etmek istiyorum.

Ktso Temmuz3Ktso Temmuz2Ktso Temmuz

Editör: Özenay Kahriman