Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 7 yıl boyunca hibe alacak olan İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda eğitim alan öğrencilerimiz, bu yılın ilk hareketliliğini gerçekleştirmek üzere yurt dışı staj hazırlıklarını tamamladı. Bu akreditasyon kapsamında Müdürlüğümüzün konsorsiyum üyesi olan okul/kurumlarımızdan her yıl onlarca öğrenci Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde staj faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

26 Mayıs 14 Haziran tarihleri arasında Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında Slovenya'nın başkenti Lübliyana'da hasta yaşlı bakım merkezinde sağlık hizmetleri alanında 8 öğrenci 2 refakatçi öğretmen eşliğinde üç hafta boyunca staj faaliyetini yapmaya başladı.

1-08 Haziran 2024 tarihleri arasında K.Makedonya Ohri şehrinde yiyecek içecek hizmetleri alanından 5 öğretmen ve bilişim teknolojileri alanında 2 öğretmen işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirecektir.

1 Haziran 31 Ağustos 2024 tarihileri arasında ise yine K.Makedonya Ohri şehrinde bulunan 5 yıldızlı otelde yiyecek içecek hizmetleri alanında 6 öğrenci Erasmus Pro uzun dönem staj hareketliliği gerçekleştireceklerdir.

Staj faaliyeti öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yurt dışına gidecek öğretmen ve öğrencileri Müdürlüğü toplantı salonunda ağırladı. 

Öğretmen ve öğrenciler ile bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yurt dışında temsilin çok önemli olduğunu vurgulayarak amaçları doğrultusunda çalışmaların yapılmasını istedi. Öğretmen ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Özenay Kahriman