Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi'nin 17’nci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Karabük Üniversitesi; kurulduğu günden itibaren bilim ve teknolojiyi merkezine alan, geleceğin mesleklerine uygun kaliteli eğitimi amaçlayan, ülkesinin gelişme ve kalkınmasına değer katan, öğrenci dostu çağdaş bir eğitim yuvasıdır. Bilgiyi üreten ve tüm dünyaya yayan bir üniversite olmayı hedefleyen Karabük Üniversitesi, yürüttüğü AR-GE faaliyetleri ve geliştirdiği projelerle ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılar elde etmiştir.

17 yıl önce başlayan eğitim yolculuğumuzda, bugün geldiğimiz nokta bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Üniversitemizin bu süre zarfında elde ettiği başarılar, hepimizin ortak çabasının ve kararlılığının bir sonucudur. Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite” sloganı ile yola çıkan üniversitemiz; yenilikçi eğitim anlayışı, nitelikli öğretim hedeflerine uygun eğitim-öğretim modelleri ve teknolojik altyapısı ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, meslek hayatına en iyi şekilde hazırlamaktadır.

Üniversitemiz, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma değer katmaya devam etmektedir. Çeşitli sosyal projeler ve etkinlikler aracılığıyla hem bölge halkına hem de ülkemize katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Karabük Üniversitesi olarak, önümüzdeki yıllarda da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Araştırma-geliştirme faaliyetlerimizi artırarak, bilim dünyasına ve topluma katkılarımızı sürdüreceğiz.

Geleceğe yönelik hedeflerimiz doğrultusunda, yenilikçi projelerle hem bölgemize hem de ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Karabük Üniversitesinin kurulmasında ve kısa zamanda önemli başarılara imza atarak bugünlere gelmesinde katkısı olan başta merhum Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere hayatını kaybeden tüm çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kıymetli mesai arkadaşlarıma, Üniversitemiz akademik ve idari personeline, desteklerini esirgemeyen kıymetli Karabüklülere, sanayicilerimize, Karabük Üniversitesinin dünya üniversiteleri arasında saygın konumda olmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Karabük Üniversitesi ailesi adına Üniversitemizin kuruluşunun 17. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”
 

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç