Alt Manşet

ÜLKE GENELİ ORTAK YAZILI SINAV BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınav Bilgilendirme Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Abone Ol

Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınav Bilgilendirme Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında İl/İlçe yöneticileri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Osman Yılmaz ve Merkez İlçe okul müdürlerinin katılımı ile Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş sözlerine, Kahramankazan'da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'ye düzenlenen hain terör saldırısında, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize geçmiş olsun dilekleriyle başladı.

Ülke Geneli gerçekleştirilecek olan Ortak Yazılı Sınav'ın önemine değinen Akbaş, "Bakanlığımız Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği doğrultusunda ölçme ve değerlendirme uygulamalarında birliktelik sağlamak amacıyla ülke geneli ortak yazılı sınav uygulamasına geçildi. Bu kapsamda birinci dönem birinci yazılı sınavlar; 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

Düzenlenecek olan ortak sınavları mevzuat çerçevesinde herhangi bir aksaklığa mahal vermeden Ölçme Değerlendirme Merkezimiz ile koordineli olarak başarılı bir şekilde tamamlayalım." ifadelerine yer verdi.

Toplantıda MEBİ Bireysel Öğrenme Platformu'na ayrı parantez açan Akbaş, "Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize yenilikçi, esnek ve kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunan MEBİ Bireysel Öğrenme Platformu oluşturdu. "Bu platformun tanıtım videoları hem bakanlığımız sosyal medya hesaplarında hem de Müdürlüğümüze ait sosyal medya hesaplarında yayımlandı. MEBİ platformunun duyurusunu muhakkak öğretmen ve öğrencilerimize yapalım." dedi.

Katılımcılara özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kolaylıklar dileyen Akbaş, İlimiz ve ülkemiz genelinde uygulama birliği oluşturacak olan ortak sınavlara girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş'ın konuşmasının akabinde Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme Merkez Müdürü Osman Yılmaz tarafından Ortak Yazılı Sınavlarla ilgili bilgilendirme sunumu yapmasıyla toplantı sona erdi.