Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Türk Milleti'nin varlıkla yokluk arasındaki hayatî dönüm noktasında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

19 Mayıs 1919 tarihinde, yüreklerdeki sarsılmaz inanç ve vazgeçilmez bağımsızlık ruhuyla, Türk Milleti'nin kaderini değiştirmek üzere çıkılan bir yolculuk; tarihin akışını değiştirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla birlikte; milletin ruhundaki yeniden diriliş ateşi alevlenmiş, işgal altındaki vatan topraklarında, düşmana meydan okunmuştur.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığımız bu anlamlı günde, dünyada emsali olmayan bu direniş ruhunu tazeliyor; aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı ve ideallerimizi diri tutuyoruz.

Atatürk'ün, Türk Milleti'nin geleceğini inşa etmek için en büyük güç olarak tanımladığı gençliği; evrensel değişimin dinamiklerine entegre, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirme azmimizi güçlendiriyoruz.

Ülkemizi, ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil ederek; Milli Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızı dalgalandıran tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz.

Gençlerimizin ve sporcularımızın; enerji, cesaret ve başarılarını, ülkemizin Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda aydınlık yarınlarını inşa etmede, teminat olarak değerlendiriyoruz.

Büyük Türk Milleti'nin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'dan başlattığı Kurtuluş Mücadelesi' nin yıl dönümünde; şanlı mazimizden aldığımız gücü, yüreklerimizdeki bağımsızlık ateşini bir kez daha yakmada kıvılcım olarak kullanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatanımızın, ecdadımızdan bizlere emanet olduğu idraki içinde milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak daha nice 19 Mayıs'lar yaşamayı temenni ediyorum.

Kurtuluş Savaşı'mızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere; vatanımızın bölünmez bütünlüğü için aziz canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Sevgili gençlerimiz başta olmak üzere; tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç