Alt Manşet

YUMAKLI, "ET ÜRETİMİMİZİ YERLİ İMKANLARLA ARTIRACAĞIZ"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi'ni anlattı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır'daki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım Karabekir İşletmesi'nde açıklama yaparak, Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi hakkında bilgiler verdi.

Bakan Yumaklı, "Aile işletmelerimize besi olarak kullanılmak üzere hayvan vererek, et üretimimizi yerli imkanlarla artıracağız.

Dişi doğan buzağıları da yine aile işletmelerine uygun maliyetlerle vererek anaç hayvan sayısını çoğaltacağız.” diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"19 ilimizi Besilik Materyal Üretim Bölgesi olarak planladık. Bu illerde planlı üretim yapanlara ilave destekler veriyoruz. Anaç hayvanlarımızı hayvansal üretimin fabrikası olarak görüyoruz. Anaç hayvan sayınız ne kadar fazla ise üretiminiz de o kadar fazla olur. 

Anaç hayvan sayısını artırmakla ilgili bakanlığımızın iki kurumu TİGEM ile Et ve Süt Kurumu işbirliğinde projemizi hayata geçirdik. Bu projemizde Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar'daki TİGEM çiftliklerimiz damızlık merkezlerimiz olacak. Buralardaki anaç hayvan sayısı peyderpey artacak. Burada bulunan hayvanlardan doğan buzağıları aile işletmelerimize uygun maliyetle vereceğiz. 

Besi olarak verdiğimiz hayvanlarla aile işletmelerimiz aracılığıyla et üretimimizi yerli imkanlarla artıracağız. Dişi doğan buzağılar da yine aile işletmelerine uygun maliyetle verilerek anaç hayvan sayısını artırmış olacağız."