Güncel

60 YAŞINDAKİ MAKİNİST SERVET EREN, KBÜ'DEN BİRİNCİLİKLE MEZUN OLDU

TCDD Karabük Gar Müdürlüğü'nde makinistlik yapan 60 yaşındaki Servet Eren, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Kaynak Teknolojisi Programı'ndan birincilikle mezun oldu.

Abone Ol

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programı öğrencisi olan 60 yaşındaki Servet Eren, bölümünü birincilikle bitirerek mezun oldu. TCDD Karabük Gar Müdürlüğü'nde makinist olarak çalışan Eren, mesleğinde derece alabilmek için 2 yıl önce girdiği sınav sonucunda Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programı'nı kazandı.

BÖLÜM BİRİNCİSİ OLDU

Önlisansı başarı ile tamamlayan Servet Eren, gençlere taş çıkartarak bölümünü birincilikle bitirdi. Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Eren, 629 öğrenci ile birlikte başarı belgesini alarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

YEMİN VE KEP FIRLATMA TÖRENİ

Törende yemin eden ve ardından kep fırlatan Eren, Devlet Demiryollarında memur olarak çalıştığını ve derece alabilmek için iki yıllık bir bölüm bitirmesi gerektiğini belirterek, şu ifadelerde bulundu:

“Sınava girdim ve Allah nasip etti, okulu kazandım. Beni ilk gördüklerinde, sınıfa girdiğimde akademisyen zannettiler. Okulda ve sınıfta tanımadıkları için öğretim görevlisi sanıyorlardı. Ben okulun nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamadım. Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum.”

DESTEK VE TEŞEKKÜR

Eğitim sürecinde ailesinin, iş arkadaşlarının ve amirlerinin büyük desteğini aldığını vurgulayan Eren, şunları ekledi:

“Eğitim hayatımda ailemin çok büyük katkısı oldu. İş yerindeki arkadaşlarım, amirlerim okumam için bana yardımcı oldular. Gençlere düzenli çalışmaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Düzenli çalıştıktan sonra başarılı olmak için bir engel yok.”

Servet Eren, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya'ya, öğretim görevlilerine ve bölüm hocalarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Gerçekten iyi bir eğitim aldık. Bu eğitimin sonucunda belki ben bu mesleği yapmayacağım ama yapacak arkadaşlarımız çok iyi bir eğitim alarak iyi bir meslek edindiler.”

SONUÇ VE GELECEK PLANLARI

Eren, mezuniyetinin ardından eğitim sürecindeki tüm destekçilerine teşekkür ederek, gençlere düzenli çalışma ve azimle her şeyin başarılabileceği mesajını verdi. Bu örnek başarı hikayesi, eğitimde yaşın bir engel olmadığını bir kez daha kanıtladı.