AK PARTİLİ KARABÜK BELEDİYE MECLİSİNDE BAŞKANA KIRGINLIKLAR MI BAŞLIYOR

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanlığına seçilen AK Parti’nin adayı Özkan Çetinkaya ile beraberinde 16 Belediye Meclis Üyesi daha AK Parti’den seçilmişti.

Toplamda 31 Belediye Meclis Üyesinden oluşan Karabük Belediyesinde, AK Parti sandalye sayısı kritik bir noktada bulunuyor.

Bir belediye meclis üyesinin AK Parti’den ayrılarak MHP, Yeniden Refah ya da CHP’ye geçmesi durumunda, AK Partili Belediye Başkanı Çetinkaya, meclisinde çoğunluktan azınlığa düşüyor.

Ve dün Saat Kulesi Parkının açılışına çok sayıda AK Partili Belediye Meclis Üyesi katılmadı.

Karabük Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından yaklaşık 6 ay sonra ilk yaptığı parkın açılışında 16 AK Partili Belediye Meclis Üyesinden 5’i katıldı.

Saat Kulesi Parkı açılışına, Personel A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Belediye Meclis Üyesi Samet Sarıtaş, yine daha yeni Başkan Yardımcılıklarına getirilen Begüm Cefakar ve Fatih Ustaoğlu ile birlikte iki tane daha AK Partili Belediye Meclis Üyesi katıldı.

11 AK Partili Belediye Meclis Üyesinin Başkan Çetinkaya’nın ilk açılışına katılmaması, çok sayıda soruyu içeren “Acaba’yı” gündeme getirdi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın birçok konularda partisinin meclis üyelerine bırakın danışmayı, bilgilendirmediği konuşuluyor.

Son olarak, Meclis grubu içinden Cefakar ile Ustaoğlu’nu Başkan Yardımcılıklarına getiren Çetinkaya’nın diğer 14 meclis üyesine danışmadığı, fikirlerini almadığı ve hatta hiçbir şekilde bilgilendirmediği için kırgınlıkların başladığı siyasi kulislerde konu oldu.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın bu tutumlarından dolayı AK Parti Meclis Grubunda yaşanan kızgınlıklardan dolayı dün yapılan açılışa çok sayıda meclis üyesinin katılmadığı da ifade ediliyor.

Hatta AK Parti Karabük Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Kazım Çamlı’nın dahi görevinden ayrılmayı düşündüğü de fısıltıyla konuşuluyor.

Öte yandan AK Parti kontenjan birinci sıradan seçilen Murat Karagül’ün ise kopma noktasına geldiği de yüksek sesle konuşulmaya başlandı.    

Kırgınlıklar, kızgınlıklar ve huzursuzluklar daha da derinleşecek mi, yoksa Başkan Çetinkaya meclis üyelerini yumuşatmaya mı çalışacak?

-----------OOooOO-----------

KARABÜK GİBİ İNSANI DA SAHİPSİZ..!

Şimdi size geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayı aktaracağım.

‘Bu kadarı da olmaz’ dedirtecek cinsten olayı biz de duyunca şaşırdık.

Karabük ilinde faaliyet gösteren bir kereste fabrikasına, Savcılık talimatıyla jandarma bir baskın düzenliyor.

Baskının içeriği; Kaçak orman envali…

Kereste firma sahibi bir kamyon tomruk alıyor ve bu tomruk yüklü kamyon fabrikaya malı taşırken, yolda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu tesadüf görüyor.

Karayolunda seyir halindeki kamyonun üzerindeki tomrukları kaçak sanıyor.

Ve Savcılığı harekete geçiriyor.

O sırada da tomruk yüklü kamyon, söz konusu kereste fabrikasına giriyor.

Kamyon şoförü ile firma sahibi yükü boşaltmadan, ilçelerinde yine orman kazasında vefat eden bir hemşerisinin cenaze namazına gidiyorlar.

Cenaze namazı dönüşünde fabrikaya geldiklerinde,

Ohooo, jandarması, orman işletme yetkilileri kereste fabrikasının içinde işlem yapıyorlar.

Tabi, firma sahibi “hayırdır, neler oluyor?” diye soruyor.

Kaçak orman envali, yani kaçak tomruk getirdiği ile ilgili bir ihbar olduğunu söylüyorlar ve fabrikanın ortasında duran tomruk yüklü kamyonu gösteriyorlar.

Yıllardır kereste ticareti yapan iş insanı, tomrukları aldığı Devrek Orman İşletme Müdürlüğünün faturasını, sevk irsaliyesi ile gerekli olan diğer belgeleri gösterince ihbarın yanlış olduğu ortaya çıkıyor.

Ve bu iş insanı yaptığı araştırmalar sonrası, yolda kamyonu tesadüf gören Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun ihbarda bulunduğunu öğreniyor.

Fabrikasına kaçak tomruk baskını yapılan işadamının ilçede yalan yanlış dedikodusu türüyor.

İşadamı da kendi ticari itibarını zedeleyen Orman Bölge Müdürü hakkında Savcılığa şikayetçi oluyor.

Meğer şikayetini boşa yapmış.

Savcılık takipsizlik veriyor.

Yani işadamının şikayetini incelemeye gerek yoktur kararı veriliyor.

Buna çok içerleyen işadamı da mensubu olduğu ve hatta bir meclise seçildiği partisi olan AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç’a konuyu aktararak, yaşadığı mağduriyet ile ilgili Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’na bunun hesabının sorulmasını istiyor.

Sonuç…

“Olur böyle şeyler, büyütme.”

Eğer o işadamının anlattığı bu iddialar doğruysa,

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’na buradan sormak istiyoruz.

Hani derler ya “Sen ehliyeti bakkaldan, kasaptan mı aldın” diye…

Sayın Bayraktaroğlu,

Allah aşkına, seni kim bölge müdürü yaptı?

Yolda gördüğün her tomruk yüklü kamyonu kaçak,

Sokakta gördüğün her sakallıyı deden mi sanıyorsun?

Liyakatsizliğin en güzel hikayesini size anlattık.

Şimdi bu işadamının yaşadığı mağduriyet, uğradığı ticari itibar kaybı karşısında Milletvekilleri “olur böyle şeyler” deyip, sahip çıkmazsa,

Yanlış ihbar yapan bürokrat bunun hesabını vermezse,

Tabi ki bizde hala Karabük ve insanı sahipsiz demeye devam ederiz.