Yaptığımız haberlerin arkasındayız ve neden bu haberi yaptık, nasıl süreçler yaşadık. İşte tüm gerçekleri öğrenin. Takdir yüce halkın...

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın dayısına ait olan, yine başkanın daha seçimlerden önce uzun yıllar maaşlı çalıştığı Sönmezler Madenciliğin asfaltta kullanılan ve halk arasında Mıcır olarak bilinen Agrege taş malzemesi vermesi konusunu kamu yararı taşıyan bir haber yapmıştık.

Haberimizden sonra gerçekten büyük tepkiler oldu ve ardından Karabük Net Haber’e ve şahsıma karşı sosyal medyalarda troller harekete geçirildi.

Tabi sadece troller değil, Başkan Çetinkaya’dan beklentisi olan, gebeliği bulunanlar da saldırıya geçtiler.

Aman Allah’ım o ne hakaretler, o ne ithamlar…

Ama biz mesleğimiz gereği etkilenmedik ve dikkate de almadık.

Zaman her şeyin ilacı olduğu gibi, her gerçeğin bir gün ortaya çıkma gibi gerçeği vardır.

Biz yaptığımız bu haberden hiç mi hiç rahatsız değiliz.

Aksine yapmasaydık bir kamu vicdanı sorgulamasını iç dünyamızdan atamazdık.

Bilen de konuşuyor,

Bilmeyende…

----------OooO----------

Sayın Kamuoyu; Bu yazımda, söz konusu bu haber ile ilgili gün gün neler yaşadığımızı ve nasıl bir strateji izlediğimizi tüm açıklığı ile paylaşacağız.

12 Ağustos tarihinde Sayın Murat Sönmez’in Karabük Belediyesi asfalt müteahitine taş malzeme verdiğini ve toplam anlaşmanın 60 bin ton olduğunu duyduk.

İstihbaratımızı araştırdık ve bilginin doğru olduğunu öğrendik.

İlk olarak Murat Sönmez’e WhatsApp’tan uzun bir yazı gönderdim.

Yazımda konudan bahsettim.

Kendisinin şehrimizde değerli bir iş insanı olduğunu belirterek, böyle bir konuyla gündeme gelmesinin kendisini zedeleyeceğini ifade ettim.

Yeğenin Başkanı olduğu Karabük Belediyesi ile ticaret yapmasının kesinlikle doğru olmadığını ve bu ticaretten vazgeçmesi gerektiğini açıkça yazdım.

Hemen ardından beni telefonla arayan Sayın Sönmez; Taşının ne kadar kaliteli olduğundan, uluslar arası standartlarda bulunduğundan bahsetti ve birileri konuşacak, ya da birileri yazıp çizecek diye ticaretinden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Haberleşmenin gizliliğini ihmal etmemek için Sayın Sönmez’e gönderdiğim yazıyı maalesef paylaşamıyorum.

Bir paylaşabilsem, çoğunuz bana hak verecektir.

Neyse…

Sayın Sönmez’in kararlı olduğunu görünce, Sayın Milletvekili Ali Keskinkılıç’ı aradım ve konuyu kendisine detaylı anlattım.

Hatta sayın vekile, haber yapmak gibi bir amacımın ilk etapta olmadığını ve bu yanlıştan dönülmesi gerekildiğini, bu yanlıştan dönülürse haber de yapmayacağımı belirttim.

Bana, birkaç güne kadar uzun süre Karabük’te olacağını ve konuyla detaylı ilgileneceğini söyledi.

Hatta böyle bir konunun gerçekliği varsa doğru bulmadığını, halka anlatamayacaklarını da ifade etti.

Birkaç gün sonra AK Parti İl Başkanı Sayın Ferhat Salt ile karşılıklı oturup, uzun uzun konuştuk.

Kendisi de aynı Sayın Vekilinkine benzer ifadeleri kullandı.

Ben gerek Vekil Keskinkılıç’a, gerekse İl Başkanı Salt’a, Murat Sönmez’in Karabük için değerli bir iş insanı olduğunu ve bu konuyu haber yaparsam kendisine zarar vereceğimi, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı da daha ilk aylarında böyle bir haberle yıpratmak istemediğimi açık açık söyledim.

Her ikisi de mahşer-i huzurda şahidimdir.

Ve sevgili okuyucularım, 12 Ağustos’ta konuyu öğrendim, günlerce derinlemesine araştırma yaptım ama bir taraftan da bu yanlıştan dönülmesi için tam 29 Ağustos Perşembe gününe kadar bekledim.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın dayısı Murat Sönmez’in Karabük Belediyesi ile direkt olmasa da dolaylı ticaret yapmaya devam ettiğini tekrar teyit ettim ve 29 Ağustos Perşembe günü yani 17 gün sonra söz konusu haberi yaptım.

Size aktardığım bu süreçte, yaşanılanlar bunlardır.

----------OooO----------

İşin etik yönüne bakılırsa, Murat Sönmez’e yazdığımı, onunla telefon konuşmamı, Milletvekili Ali Keskinkılıç ve İl Başkanı Ferhat Salt ile görüşmelerimizi burada anlatmam hiç doğru değil.

Ama onlarda bu olayda maalesef kar beyaz masum değiller.

Ayrıca hepsi de kamuya mal olmuş kişiler.

Yine bana karşı sosyal medyalarda başlatılan linç girişimi, yandaşları tarafından uğradığım ağır hakaretler karşısında da sizlere bunları anlatmak zorundaydım.

Yoksa kendimi gerçekliğin tüm çıplaklığı ile ifade edemezdim.

----------OooO----------

Bana şimdi diyeceksiniz ki; Neden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile de görüşmedin.

Başkan Özkan Çetinkaya’nın bana karşı seçildiğinden bu yana olumsuz bir önyargısı var.

Bana karşı olumsuz önyargı taşıyan ve takıntı içinde olan bir kişiyle takdir edersiniz ki ne kadar sağlıklı bir diyalog kurabilirim.

Bu konuyla ilgili iki ayrı haber yaptık.

Haberlerimiz toplamda yaklaşık 50 Bin kişiye ulaştı.

Haberlerimizin içinde eğer yalan, yanlış ve iftira varsa, Devletin Savcısı, Hakimi Karabük Adliyesinde ve boynumuz da adalet karşısında kıldan ince.

----------OooO----------

Yazımın sonunda kamuoyu tarafından sorgulanmasını istediğim bir husus daha var.

Madem ben Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya iftira atıyorum, bu konuyla ilgili gerçek dışı haberler yapıyorum.

Onu Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtan, başta AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ile Cem Şahin sahip çıkan açıklamalar neden yapmıyorlar?

30 Yıllık gazetecilik meslek hayatımda çok şeyler yaşadım, çok şeyler gördüm ve şunu iyi biliyorum ki;

Kimin yalan söylediği, kimin doğruyu söylediği mutlaka bir gün ortaya çıkar.

Hem de çok gecikmeden.

Yaptığım bu haberlerden dolayı bana karşı ağız dolusu hakaret edenlere, itibar suikastlığı yapanlara, iftira atanlara hakkımı da helal etmiyorum.